Leusden,
07
december
2017
|
14:30
Europe/Amsterdam

Audi brengt eerbetoon aan Apollo maanmissies met speciale tv-commercial

Audi brengt eerbetoon aan Apollo maanmissies

Op 7 december 1972 lanceerde NASA de laatste raket van het Apollo-programma, met de maan als bestemming. Exact 45 jaar later brengt Audi een eerbetoon aan deze historische gebeurtenis met ‘Apollo 45’ – een tv-commercial die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt. De reclamefilm duurt circa 65 seconden en verwijst naar de bekende Eskimo quattro- commercial uit de jaren 90. De nieuwe commercial geeft kijkers een impressie van de ‘Mission to the Moon’ met de Audi lunar quattro. Deze maanrover begint in 2019 aan zijn missie.

De nieuwe commercial speelt zich af in het jaar 2030. Twee astronauten verkennen het maanoppervlak – de voetsporen die in 1969 door Neil Armstrong zijn achtergelaten alsmede de bandensporen van de Lunar Rover die landde in 1972 en de sporen van de Audi lunar quattro uit het jaar 2019.

De reclamefilm borduurt voort op elementen van de commercial uit de jaren 90, waarin een Eskimo-vader zijn zoon alles leert over sporen die dieren achterlaten in de sneeuw – de commercial eindigt met de bandensporen van een Audi quattro. Audi liet de nieuwe video produceren om een eerbetoon te brengen aan de laatste bemande maanmissie die 45 jaar geleden plaatsvond met de Apollo 17. “We gaan met quattro ook de maan verkennen”, aldus Giovanni Perosino, hoofd Marketing Communications bij Audi. “Dit is een mooie gelegenheid om te laten zien waartoe onze technologie in staat is onder de meest extreme omstandigheden. Dat inspireerde ons ook om deze korte film te maken.”

Audi’s lunar quattro is momenteel nog volop in ontwikkeling. Vanaf 2015 werkt Audi aan de ontwikkeling van de rover, samen met een team dat onder leiding staat van Robert Boehme, de oprichter en CEO van PTScientists (‘Part-Time Scientists’). De experts van Audi ondersteunen de in Berlijn gevestigde startup, met hun expertise op het gebied van vierwielaandrijving (quattro-technologie), lichtgewicht constructies, elektrische en plug-in hybride aandrijflijnen (e-tron) en designoptimalisatie.

Bekijk hier de nieuwe Audi-commercial 'Apollo 45'Op www.audi.com/mission meer infomatie over de ontwikkeling van de Audi lunar quattro.