Leusden,
03
december
2019
|
10:10
Europe/Amsterdam

Volgende stop: station ‘Ingolstadt Audi’

Volgende stop: station ‘Ingolstadt Audi’

Samenvatting

Audi heeft sinds deze week zijn eigen treinstation: station ‘Ingolstadt Audi’. Het nieuwe station is gevestigd bij de hoofdfabriek van Audi AG in het Duitse Ingolstadt en gaat dagelijks naar verwachting zo’n 3.000 Audi-medewerkers een passend mobiliteitsalternatief bieden.

Het nieuwe treinstation – het derde van de stad Ingolstadt – is het resultaat van een samenwerking tussen Audi AG, Deutsche Bahn, de gemeente Ingolstadt en de vrijstaat Beieren. Gezamenlijk investeerden de partijen 15 miljoen euro in de realisatie van station ‘Ingolstadt Audi’, dat niet alleen een uitkomst biedt voor zo’n 3.000 fabrieksmedewerkers van Audi AG, maar ook voor de overige inwoners van de regio Ingolstadt en de staat Beieren.

Station ‘Ingolstadt Audi’ biedt treinreizigers rechtstreeks toegang tot het fabrieksterrein van Audi AG, en is tegelijkertijd aangesloten op de openbare infrastructuur van de stad. Met het oog op dat laatste is het station uitgebreid met acht bushaltes, 15 parkeerplaatsen, een fietsenstalling met 50 plekken en twee taxistandplaatsen.

Overigens is de naam ‘Ingolstadt Audi’ niet uitsluitend voorbehouden aan het station zelf. Ook één van de veertig regionale treinen die het station per 15 december dagelijks gaan aandoen, is voorzien van de nieuwe haltenaam.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.