Leusden,
12
juli
2018
|
15:44
Europe/Amsterdam

Verkopen Audi in eerste helft 2018 met 4,5% gestegen

Verkopen Audi in 1e helft 2018 met 4,5% gestegen

  • Januari t/m juni: 949.300 auto’s wereldwijd verkocht
  • Interim CEO en verkoopdirecteur Bram Schot: “Positieve prestaties ondanks lastig umfeld”
Samenvatting

Audi AG heeft over de eerste helft van 2018 een verkooptoename van 4,5 procent geboekt. Cumulatief verkocht het premiummerk in die periode wereldwijd 949.300 auto’s.

“Ondanks het moeilijke umfeld hebben we gedurende de eerste zes maanden van dit jaar goed gepresteerd, vooral dankzij positieve ontwikkelingen in Azië en Noord-Amerika,” verklaart Bram Schot, interim CEO van Audi AG en als bestuurslid verantwoordelijk voor Sales & Marketing. “We verwachten een uitdagende, maar ook spannende tweede helft van het jaar met diverse modelvernieuwingen en de presentatie van ons eerste volledig elektrische model, de Audi e-tron.”

Met een verkooptoename van 0,3 procent in juni ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar noteerde Audi in de VS de negentigste achtereenvolgende recordmaand. Het merk blijft daar iedere maand maar groeien en verkocht er gedurende de eerste zes maanden van dit jaar 107.942 auto’s, bijna 5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Gecombineerd met Canada was Noord-Amerika de eerste helft van dit jaar goed voor zo’n 135.000 verkochte auto’s, een toename van ruim 5 procent.

In China verkocht Audi in dezelfde periode 306.590 auto’s, een plus van ruim 20 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017. Met name de Audi A4L bewijst zich daar met een verkooptoename van ruim 65 procent populair.

Audi verkocht van januari tot en met juni in Europa 439.450 auto’s, een afname van 4 procent. Dat is mede te wijten aan de vernieuwing van diverse modellen in Europa die normaliter gezamenlijk ongeveer een derde van de totale Audi-verkopen voor rekening nemen. De nieuwe A6 Limousine staat zojuist bij de dealers, terwijl de A6 Avant daar binnenkort zijn opwachting maakt.

 

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.