Leusden,
21
november
2019
|
10:41
Europe/Amsterdam

Uit de startblokken: RS Q3 en RS Q3 Sportback geprijsd

RS Q3 en RS Q3 Sportback geprijsd

  • Performance SUV en SUV-Coupé met 294 kW/400 pk sterke vijfcilinder
  • Typisch RS: herkenbaar design, topprestaties, complete uitrusting
  • Nu te bestellen vanaf € 102.610*; nog dit jaar bij de Audi-dealer 
Samenvatting

De Audi RS Q3 en de RS Q3 Sportback zijn per direct te bestellen bij de Audi-dealer. Beide modellen danken hun buitengewone sportiviteit aan de inmiddels legendarische, 294 kW/400 pk sterke vijfcilinder TFSI. De RS Q3 is er vanaf € 102.610*, de prijzen van de RS Q3 Sportback beginnen bij € 104.110*. De levering start eind dit jaar.

De RS Q3-modellen van Audi Sport vallen op door typische RS-elementen als de glanzend zwarte grille, verbrede wielkasten en het uitlaatsysteem met twee grote ovalen uitlaatpijpen. Beide modellen maken gebruik van de negenvoudig International Engine of the Year: de 2,5-liter vijfcilinder TFSI met een vermogen van 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm. De motor met zijn unieke sound is standaard gekoppeld aan een 7-traps S tronic-automaat. quattro vierwielaandrijving is uiteraard standaard. Zowel de RS Q3 als de RS Q3 Sportback sprint in slechts 4,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Op verzoek verhoogt Audi Sport die top tot 280 km/u. Een sportonderstel met 20 inch lichtmetalen velgen, progressive steering en Audi drive select leveren een belangrijke bijdrage aan het rijplezier. Met Audi drive select is een rijmodus naar eigen wens te kiezen: van comfortabel en efficiënt tot een ultrasportieve ‘set-up’ via de nieuwe RS1 en RS2 rijstanden. 

Complete sportiviteit

De sportiviteit van de RS Q3-modellen gaat samen met veel ruimte én een complete standaarduitrusting. Altijd inbegrepen zijn onder meer de Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus met verkeerstekenherkenning, stoelverwarming, de Comfort key, full LED-koplampen, LED-achterlichten en de parkeerhulp voor en achter. Individuele wensen zijn in te vullen met de RS designpakketten en met het maatwerk van Audi exclusive.

Nog dit jaar rijden 

De nieuwe RS Q3 is nu bij de Audi-dealer te bestellen voor prijzen vanaf € 102.610*. De RS Q3 Sportback is er vanaf € 104.110*. Liefhebbers kunnen hun RS Q3 nog dit jaar rijden: de levering start in december. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.