Leusden,
22
juni
2017
|
12:09
Europe/Amsterdam

Tweede elektrische auto voor Audi’s productienetwerk

  • Productie van de Audi e-tron Sportback gaat in 2019 van start in de fabriek in Brussel
  • Studiemodel geeft een voorproefje van het tweede elektrisch aangedreven model van Audi

Audi breidt zijn modelportfolio uit met een nieuw e-tron-model. De productie van de Audi e-tron Sportback gaat in 2019 van start in de Audi-fabriek te Brussel. Deze fabriek wordt zodoende verantwoordelijk voor de productie van een tweede volledig elektrisch aangedreven model. De Audi e-tron elektrische SUV zal daar vanaf 2018 geproduceerd gaan worden.

Naast de Audi e-tron integreert het merk nog een tweede, compleet nieuwe elektroauto in zijn bestaande productienetwerk – de Audi e-tron Sportback – en versterkt zodoende zijn concurrentiepositie in dit belangrijke toekomstige segment. “Door de Audi e-tron Sportback in productie te nemen, laten we zien dat Audi het onderwerp elektrische mobiliteit heel serieus neemt. Een tweede elektrisch aangedreven model verbetert de bezettingsgraad in onze fabriek in Brussel”, aldus prof. dr. Hubert Waltl, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor productie en logistiek bij Audi AG.

Studiemodel
De basis voor de nieuwe elektroauto vormt het studiemodel Audi e-tron Sportback, dat het merk recent aan de wereld voorstelde tijdens Auto Shanghai 2017. Deze veelzijdige concept car is een vierdeurs GT met 320 kW sterke elektrische aandrijflijn. De designtaal van de coupé combineert typische Audi-elementen met baanbrekende details. De technologie en de componenten van de elektrische aandrijflijn zijn aangepast op de architectuur van de auto.