Leusden,
13
april
2016
|
10:27
Europe/Amsterdam

Twee verkooprecords voor Audi in eerste kwartaal 2016

Audi laat in het eerste kwartaal van 2016 liefst twee verkooprecords optekenen: het beste eerste kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf én de meest succesvolle verkoopmaand. In maart stegen de wereldwijde verkopen van Audi met 4,6 procent tot 186.100 auto’s. Dat brengt de totale verkoop in het eerste kwartaal van dit jaar op 455.750 auto’s, 4 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De vraag groeide vooral in Europa en Amerika, maar ook in China trokken de Audi-verkopen gedurende de eerste drie maanden van dit jaar aan. Tot grote tevredenheid van Dietmar Voggenreiter, bestuurslid verkoop en marketing van Audi. “De recordstart van 2016 onderstreept de mondiale kracht van ons merk en het succes van ons modelprogramma, met name de nieuwe Audi A4 en de nieuwe Q7”, vertelt hij. “De grote vraag in het eerste kwartaal is een bevestiging dat we op koers zitten voor een verkooprecord over heel 2016.”

De afzet van de Audi A4 steeg in maart wereldwijd met 14,6 procent en in de Verenigde Staten zelfs met 36,3 procent, terwijl de stijging over het eerste kwartaal 4 procent bedroeg. Sinds zijn lancering in de zomer van vorig jaar nam de verkoop van de Audi Q7 per maand met dubbele cijfers toe. Dit jaar heeft hij niets aan aantrekkingskracht ingeboet, want in het eerste kwartaal was de groei 89 procent en in maart maar liefst 93,1 procent.