Leusden,
04
mei
2016
|
14:58
Europe/Amsterdam

Techniek: een meidenzaak

Bijna driehonderd scholieren hebben onlangs geproefd aan de beroepspraktijk bij Audi. Allemaal meisjes, die ook zelf aan het werk gingen in de Audi-fabriek.

Eerst lieten IT-stagiairs de middelbare scholieren kennismaken met hun werk. Daarna gingen ze met werktuigbouwkundigen en elektrotechnici zogenaamde weerstandmannetjes in elkaar knutselen, compleet met knipperende leds. Vervolgens was het flink aanpoten toen ze een TÜV-check moesten uitvoeren en banden wisselen bij een auto. Meisjes in het eindexamenjaar mochten ook auto’s onderzoeken, ze aan duurtests onderwerpen en de resultaten analyseren.

De dertienjarige Lara had er wel erg veel voor over om erbij te zijn: zij moest op de kop af 554 kilometer reizen van haar huis naar Ingolstadt. “Ik ben blij dat ik iets praktisch mag uitproberen”, vertelde ze. “Audi biedt een spannende technische omgeving en dat wilde ik wel eens van dichtbij meemaken. Daar had ik die lange trip graag voor over.” Audi ondersteunt al ruim 40 jaar programma’s om meisjes al vroeg voor technische beroepen te interesseren. Met deze meidendag hoopt Audi het aandeel vrouwelijke experts en vakmensen verder te verhogen.