Leusden,
21
februari
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Sportiviteit in zijn mooiste vorm: nieuwe Audi A7 Sportback

Sportiviteit in zijn mooiste vorm: nieuwe Audi A7 Sportback

Met zijn elegante en krachtige looks biedt de nieuwe Audi A7 Sportback vooruitstrevende technologie, een sportieve rijbeleving en een ruim en comfortabel interieur.

De focus ligt bij de nieuwe A7 Sportback op sportiviteit. De brede, lage Singleframe-grille en prominente luchtinlaten benadrukken dit. Grote wielen accentueren de elegante contouren. HD Matrix led-koplampen met Audi laserlicht zijn herkenbaar aan de blauwe markering in de reflector. De met elkaar verbonden achterlichten bestaan elk uit 13 segmenten. Bij ont-/vergrendeling brengen de koplampen en achterlichten een dynamische lichtanimatie.

Stilistische eenvoud, hightech boordsystemen

Het interieur is clean, overzichtelijk en ruimtelijk. De meeste functies worden bediend via de twee in de naar de bestuurder gerichte middenconsole geïntegreerde touchscreens.

De A7 Sportback volgt de hightech A8 op het gebied van boordtechnologie. MMI touch response geeft akoestische en haptische feedback. Voice control verwerkt input met onboard-informatie en gegevens uit de cloud. MMI navigatie wordt gecombineerd met de Audi virtual cockpit en gebruikt de laatste generatie van het Modular Infotainment Platform. Data wordt op LTE-snelheid verzonden, een wifihotspot is inclusief. Met real time data via serviceprovider HERE berekent MMI-navigatie de beste route.

Audi connect biedt online Car-to-X services, zoals verkeersbord- en gevareninfo. Voor extra comfort zijn zes individuele rijprogramma’s te creëren, waarbij 400 verschillende parameters kunnen worden ingesteld. De 39 beschikbare rijassistentiesystemen zijn opgedeeld in de pakketten ‘Park’, ‘City’ (met kruispuntassistent) en ‘Tour’. Met vijf radarsensoren, een laserscanner, een front camera, vier 360-gradencamera’s en twee ultrasone sensoren creëert een centraal aansturingssysteem een 3D-beeld van de omgeving.

Meer sportiviteit, meer comfort: het onderstel

De Audi A7 Sportback is agiel op bochtige buitenwegen en comfortabel op de snelweg. Sportieve vierwielbesturing combineert een directe respons met een indrukwekkende koersstabiliteit. Het stuurhuis heeft een variabele overbrenging. Afhankelijk van de snelheid sturen de achterwielen met de voorwielen mee, of in tegengestelde richting.

Het optionele sportdifferentieel zorgt voor een actieve verdeling van het koppel tussen de achterwielen. De vierwielbesturing, het sportdifferentieel en de optionele adaptieve schokdempers of adaptive air suspension werken nauw met elkaar samen. Het elektronisch chassisplatform (ECP) stemt alle systemen op elkaar af.

Mild hybrid-technologie voor alle motoren

De 3.0 TFSI- en 3.0 TDI-motor beschikken over mild hybrid-technologie (MHEV), op basis van een 48-volt elektrisch systeem. Een belt alternator starter (BAS) wekt tot 12 kilowatt recuperatie-energie op. De start-/stopfunctie wordt bij 22 km/u geactiveerd.

De 3.0 TFSI V6 turbo-benzinemotor van de A7 Sportback 55 TFSI levert 250 kW/340 pk en 500 Nm, bij een NEDC-verbruik van 7,2 - 6,8 l/100 km* en een CO2-uitstoot van 157 g/km*. De 3.0 TDI van de A7 Sportback 50 TDI levert 210 kW/286 pk en 620 Nm. Het NEDC-verbruik bedraagt 5,8 - 5,5 l/100 km*, bij 147 gram CO2 per km*.

De Audi A7 Sportback 55 TFSI quattro S tronic is leverbaar vanaf € 89.315*. Prijzen van de A7 Sportback 50 TDI quattro tiptronic beginnen bij € 89.335*. Beide modellen staan vanaf medio maart bij de Nederlandse Audi-dealers.

* Verbruik en CO2-uitstoot zijn afhankelijk van de toegepaste wielen en banden

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 januari 2018, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.