Europe/Amsterdam

Spectaculaire Formule E-zege voor Audi-coureur Luca di Grassi in Mexico

• Eerste overwinning van dit seizoen voor Audi fabriekscoureur
  • Riskante racestrategie pakt positief uit

Audi fabriekscoureur Lucas di Grassi heeft vandaag in Mexico-Stad zijn eerste Formule E-overwinning van het seizoen geboekt. Dankzij die zege in de vierde race van het kampioenschap heeft Di Grassi zijn achterstand op Formule E kampioenschapsleider Sébastien Buemi teruggebracht tot vijf punten. Teamgenoot Daniel Abt vocht zich vanuit het achterveld terug naar een zevende plaats en scoorde daarmee belangrijke punten.

De vierde en enige race van het seizoen die op een permanent circuit wordt verreden, was een mooi affiche voor de Formule raceklasse met puur elektrisch aangedreven raceauto’s. De winst op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad ging vandaag naar Audi-coureur Lucas di Grassi. De Braziliaan startte als 15e, werd het onschuldige slachtoffer van een ongeval van een andere rijder en moest daardoor na slechts twee ronden tijdens de eerste safety-carperiode al de pits opzoeken om zijn achtervleugel te laten vervangen. Daardoor viel Di Grassi terug naar de laatste positie. Met een vroege pitstop tijdens het tweede optreden van de safety car in ronde 18 van 45 nam het team een enorm risico. Niet alleen moest Di Grassi daardoor veel energie besparen om het nog resterende deel van de race te volbrengen; ook was hij afhankelijk van eventueel tijdverlies van zijn concurrenten tijdens de directe duels achter hem. Die strategie betaalde zich echter uit. Na 45 ronden bedroeg de voorsprong van Di Grassi nog 1,966 seconden, met nog slechts 2 procent aan batterij-energie resterend.

Sterke race

Voor teamgenoot Daniel Abt begon de racedag veelbelovend. De Duitser pakte zijn tweede pole position in de Formule E. Die verloor Abt echter nadat tijdens de technische keuring de spanning in zijn banden te laag werd bevonden. Ondanks de straf en een terugverwijzing naar de 18e plek op de startgrid, reed Abt een sterke race die werd beloond met een zevende plaats en zes punten.

In het teamklassement staat ABT Schaeffler Audi Sport na vier van twaalf races momenteel op de tweede plaats.