Leusden,
24
oktober
2016
|
11:56
Europe/Amsterdam

Smart Factory Hackathon: datatalenten werken voor Fabriek van de Toekomst

  • Zestien teams namen deel aan Smart Factory Hackathon
  • De beste teams mogen hun ideeën samen met Audi uitwerken

Data drives our production – You innovate from our data. Zo luidde het motto van de Smart Factory Hackathon die van 19 tot 21 oktober plaatsvond bij Audi in Ingolstadt en waar jonge getalenteerde datawetenschappers software-oplossingen voor de Fabriek van de Toekomst bedachten. Het team The Happy Unicorns werd tot winnaar uitgeroepen.

Bij de Smart Factory Hackathon moesten de deelnemers binnen 24 uur met digitale oplossingen op de proppen komen, waarbij ze de keus hadden uit data van meer dan twintig afdelingen van Audi. Een jury van vier Audi-experts en een startup-adviseur koos samen met het publiek de winnaar. Dat werd het team The Happy Unicorns, dat een systeem voor de herkenning, telling en toewijzing van transportcontainers ontwikkelde. Het rustte een heftruck uit met camera’s en dankzij een zelflerend algoritme herkenden de camera’s vervolgens containers aan de hand van specifieke kernmerken. Zo krijgt de afdeling logistiek steeds een actueel beeld van het containerbestand.

Veelbelovend
Jurylid en Audi’s hoofd productie- en werkplanning Michael Breme: “The Happy Unicorns hebben met hun idee een veelbelovende aanzet voor containermanagement gegeven. Maar ik ben over veel ideeën enthousiast en kan me goed voorstellen dat we er enkelen met de teams samen verder gaan uitwerken.” De drie beste teams krijgen de kans hun ideeën samen met Audi naar de praktijk te vertalen. Bovendien krijgen zij als prijs een Audi driving experience en brengen zij een bezoek aan een tech-conferentie in de VS of Europa met als thema big data/data-analyse.