Leusden,
18
april
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Save the date: online wereldpremière Audi urbansphere concept

  • Nieuw ruimteconcept voor autonoom rijden
  • Digitale onthulling op 19 april aanstaande om 12:00

Leusden, 18 april 2022 - Audi breidt zijn familie van concept cars verder uit. Na de Audi skysphere concept en de Audi grandsphere concept wordt op 19 april aanstaande de Audi urbansphere concept onthuld. De ‘sphere’ serie biedt een inkijk in de toekomst van Audi’s design en laat de visie zien van Audi op de premiummobiliteit van de toekomst. De Audi urbansphere concept werd met name ontworpen met de behoeften van klanten in Chinese metropolen in het achterhoofd. In steden waar persoonlijke ruimte schaars is, biedt dit studiemodel het grootste en meest ruime interieur van alle Audi’s tot dusver.

Net als de Audi skysphere concept en Audi grandsphere concept onthult Audi de urbansphere op virtuele wijze. De conceptauto, die op systematische wijze van binnenuit naar buiten toe werd ontworpen, beleeft zijn wereldpremière op 19 april aanstaande om 12:00 tijdens het ‘Celebration of Progress’ event. Tijdens de online presentatie lichten Hildegard Wortmann (lid van de Raad van Bestuur van Audi AG voor Sales en Marketing) en Oliver Hoffmann (bestuurslid voor Technische Ontwikkeling bij Audi AG) deze volgende stap in de transformatie van Audi toe. Samen met designer Gary Telaak laten ze zien hoe autonoom rijden het interieur laat transformeren in een mobiele belevingswereld zonder stuur, pedalen en displays die in de weg zitten.

Het studiemodel is ontwikkeld in een nauwe samenwerking tussen Audi’s designstudio’s in Peking en het hoofdkantoor in Ingolstadt. Bovendien is de urbansphere het eerste model van Audi dat de wensen en ervaringen van Chinese klanten weerspiegelt, en laat zien hoe Audi de auto interpreteert als een derde leefruimte. 

De wereldpremière van de urbansphere concept is op 19 april live te volgen via Audi MediaTV. Aansluitend zijn daar én in het Audi MediaCenter uitgebreide persmaterialen te vinden. ‘Celebration of Progress’ wordt tevens gestreamd op Audi’s YouTube-kanaal (https://www.youtube.com/c/Audi/about) en op LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/audi-ag/about/).


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.