Leusden,
11
juli
2018
|
14:32
Europe/Amsterdam

Robin Frijns: “Podiumplaats DTM Zandvoort zou heel mooi zijn”

Frijns: “Podium DTM Zandvoort zou mooi zijn”

  • DTM dit weekeinde te gast op Circuit Zandvoort
  • Audi succesvolste merk in DTM-historie Zandvoort

Komend weekeinde, van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli aanstaande, is de Duitse toerwagenserie DTM te gast op Circuit Zandvoort. Met de Nederlandse DTM-ronde eindigt de eerste helft van het raceseizoen 2018, dat in totaal uit tien evenementen van elk twee races bestaat. De Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns beleeft op Zandvoort zijn thuisrace en kijkt uiteraard erg uit naar het evenement. “Als je zo vaak in het buitenland rijdt, is het mooi om een keer in eigen land te kunnen racen.” Frijns wil op Zandvoort de opgaande lijn van de afgelopen races voortzetten.

De meeste coureurs in de DTM omschrijven het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen aan de Noordzeekust als hun favoriete baan. Diverse Audi-rijders bewaren goede herinneringen aan Zandvoort: Mike Rockenfeller behaalde er in 2011 zijn eerste overwinning in de DTM en won er twee jaar later voortijdig het kampioenschap. Titelverdediger René Rast beleefde in 2016 op Zandvoort verrassend zijn DTM-debuut, toen hij plotseling voor de geblesseerde Adrien Tambay moest inspringen. Voor Jamie Green was zijn overwinning in 2016 op Zandvoort één van de mooiste DTM-successen uit zijn loopbaan.

Echte uitdaging

Robin Frijns was al in de formulewagens en met de Audi R8 LMS in de GT-sport actief op Zandvoort. “Het is een circuit waar je je geen fouten kunt veroorloven, anders beland je in de grindbak of in de vangrails”, zo weet hij. “De baan is vrij smal, waardoor inhalen er lastig is. De beste kans op inhaalmanoeuvres bieden de Audi-S-bocht en de remzone voor de Tarzanbocht. Daarnaast vind ik de hoge-snelheidspassage door het Scheivlak mooi, een echte uitdaging.”

Met in totaal tien overwinningen is Audi verreweg het succesvolste merk in de historie van de DTM op Zandvoort, waar de toerwagenserie sinds 2001 ieder jaar te gast is. “Het is voor Audi dit jaar niet echt gemakkelijk, met name als gevolg van een wijziging in de reglementen”, verklaart Robin Frijns. “Het zou mooi zijn om voor eigen publiek in ieder geval op het podium te kunnen eindigen. Een beetje regen zou mij wel goed uitkomen, want in de regen ben ik snel, zoals onlangs bleek op de Hungaroring. Maar ik begrijp ook wel dat het voor de bezoekers beter is als het droog blijft. Ik hoop op de steun van zoveel mogelijk Nederlandse fans, die ik dan hopelijk vanaf het podium na afloop kan toezwaaien!”

De DTM-races, op zaterdag- en zondagmiddag vanaf 13.30 uur, zijn live te zien op Ziggo Sport en via de Duitse zender SAT1.

Fotobijschrift hoofdfoto:
Robin Frijns samen met Bernhard van Oranje, eigenaar van Circuit Zandvoort, bij de Audi RS 5 DTM.