Leusden,
24
juni
2018
|
20:33
Europe/Amsterdam

Robin Frijns op één na beste Audi-coureur op Norisring

Robin Frijns op één na beste Audi-coureur op Norisring

  • Moeilijk weekeinde voor Audi bij DTM-thuiswedstrijd in Neurenberg
  • Robin Frijns na sterke inhaalrace achtste in tweede race
  • Nederlandse Audi-coureur verheugt zich op thuiswedstrijden in Zandvoort
Samenvatting

Audi kende een lastig weekeinde tijdens het vierde seizoensevenement van de Duitse toerwagenserie DTM op de Norisring in Neurenberg. Het enige stratencircuit op de DTM-kalender is voor Audi tevens de thuisrace: het hoofdkwartier in Ingolstadt bevindt zich op nog geen uur van het circuit.

Ondanks de aanwezigheid van duizenden medewerkers van de fabriek liep het in de races voor de Audi-coureurs niet optimaal. In de eerste wedstrijd op zaterdag eindigde geen van de zes Audi-rijders in de punten. Op zondag ging het beter: de Zwitser Nico Müller, die in de eerste wedstrijd in een duel met een concurrent een lekke band opliep en daardoor zijn kansen op een beter resultaat verspeelde, eindigde als zevende en scoorde daarmee het beste resultaat voor het merk met de vier ringen.

Een plaats daarachter was Robin Frijns de op één na beste Audi-coureur. “Gisteren hadden we het allemaal zwaar, vandaag was het tempo in de race duidelijk beter, eigenlijk voor het eerst dit weekeinde”, zei Frijns. “Zeker na mijn bandenwissel ging het goed. Nog een paar ronden meer, dan had ik misschien ook Müller nog wel kunnen passeren. Maar ook met de achtste plaats ben ik gezien de omstandigheden best tevreden. De Norisring is nu eenmaal niet echt een Audi-circuit.”

Anders is dat op Zandvoort, waar de DTM over drie weken, op 14 en 15 juli, de volgende twee races van het lopende seizoen afwerkt. Daar won Audi vaker dan welk ander merk in de DTM dan ook. Robin Frijns verheugt zich op zijn thuiswedstrijden in Zandvoort: “Natuurlijk kijk ik daarnaar uit. Zandvoort is inderdaad een circuit dat ons zou moeten liggen en het is altijd leuk om in eigen land te racen. Ik hoop dat er veel mensen komen, dat maakt het nog mooier!”