Leusden,
05
december
2018
|
17:19
Europe/Amsterdam

Ready to play: Audi stapt in bij e-sports teams

Ready to play: Audi stapt in bij e-sports teams

  • Samenwerking met twee professionele e-sports teams
  • Extra aanwezigheid op social media
  • e-sports omgeving: jong, digitaal, internationaal
Samenvatting

De sportsponsoring van Audi krijgt een nieuwe dimensie. Het merk gaat voor zeker drie jaar samenwerken met de professionele e-sports organisatie FOKUS CLAN. Samen met Media Markt wordt Audi ook partner van het e-sports team FC Ingolstadt 04.

Audi is al jarenlang actief sponsor van traditionele sporten. Met de nieuwe e-sports partnerships breidt Audi het portfolio uit en creëert het tegelijkertijd een nauwe band tussen gaming en entertainment. Ook krijgt de communicatiestrategie van Audi hiermee een belangrijke digitale aanvulling: de samenwerkingen gaan gepaard met extra aanwezigheid op social media en meer zichtbaarheid in e-sports kringen. Ook sluit het initiatief naadloos aan bij de integratie van Audi-modellen in race-games als Gran Turismo.

De teams

FOKUS CLAN is een professioneel e-sports team dat FIFA Football van EA sports speelt. Het driemansteam, dat de beste FIFA-formatie ter wereld wil worden, kwam onlangs nog in actie bij de internationale ‘FUT Championscup in Bukarest’. Audi wordt onder meer zichtbaar op de teamkleding en de social media-kanalen van het team. Voor promotie krijgt FOKUS CLAN een half jaar de beschikking over een Q7 e-tron met PlayStation 4.

Samen met Media Markt ondersteunt Audi ook FC Ingolstadt 04 waarin momenteel twee professionele gamers actief zijn. Audi support het team onder meer met het vinden van een derde teamlid door middel van een scoutingevent in Ingolstadt.

Internationaal bereik

Audi is enthousiast over e-sports omdat het dynamisch en veel flexibeler is dan traditionele sporten. Dat biedt volop marketingmogelijkheden, bijvoorbeeld door bij te dragen aan verdere ontwikkeling van e-sports. Bovendien heeft de jonge, digitale en sterk in technologie geïnteresseerde doelgroep een enorm internationaal bereik.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.