Leusden,
12
december
2022
|
12:30
Europe/Amsterdam

‘Racecar Powertrain of the Year Award 2022’ voor Audi RS Q e-tron

‘Racecar Powertrain of the Year Award 2022’ voor Audi RS Q e-tron

Samenvatting

Audi Sport heeft met de revolutionaire Audi RS Q e-tron wéér een prijs in de wacht gesleept. De innovatieve woestijnracer van Audi zegevierde in de categorie ‘Racecar Powertrain of the Year’ van de verkiezing die tijdens het World Motorsport Symposium werd gehouden.  

Audi Sport pakte in de, door Race Tech georganiseerde prijzenregen, de overwinning in een zeer competitief klassement waarin ook Mercedes-Benz (Formule E), Toyota (Le Mans Hypercar) en Swindon (BTCC Touring Cars) waren genomineerd.   

Audi heeft met de RS Q e-tron opnieuw autosportgeschiedenis geschreven met een technisch en prijswinnend hoogstandje. Tijdens zijn eerste optreden in de Dakar Rally behaalde de elektrische woestijnracer in januari dit jaar maar liefst vier etappezeges. En in maart wonnen Stéphane Peterhansel en Edouard Boulanger met deze Audi de Abu Dhabi Desert Challenge. Het was de eerste overwinning van een prototype racer met een alternatieve aandrijflijn in een crosscountry rally.  

De Audi RS Q e-tron heeft een elektrische aandrijflijn met een krachtige hoogvoltageaccu, die indien nodig tijdens het rijden door een energie-omvormer in de vorm van een TFSI-motor kan worden opgeladen. Om de CO2-uitstoot met nog eens zestig procent te besparen, rijdt deze Audi tijdens de Dakar Rally in 2023 voor het eerst bovendien op een duurzamere brandstof. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.