Leusden,
15
november
2021
|
12:04
Europe/Amsterdam

Premium comfortbeleving in de vernieuwde Audi A8

Plak hier de subtitel van het bericht

  • Luxe limousine en dynamische sportwagen in één
  • Comfort en welzijn key in het luxe topsegment
  • Audi Innovators Circle: nauw overleg met klanten
Samenvatting

De wensen van bestaande en potentiële Audi A8-klanten veranderen snel. Tijd, ruimte en individuele keuzes staan meer dan ooit centraal. Tegelijkertijd hechten klanten ook aan traditionele eigenschappen als een bijzondere rijervaring en een beleving van luxe en kwaliteit. In de vernieuwde Audi A8 leidt de combinatie van actuele en traditionele wensen tot een veelzijdig totaalconcept waarbij comfort samen gaat met hoogwaardige nieuwe technologieën.

Om aan de hoge comfort- en luxewensen van zowel bestaande als mogelijke nieuwe kopers van een Audi A8 te voldoen, maakt Audi gebruik van de allerlaatste technologieën op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, verlichting en infotainment. De relaxfauteuil achter in de A8 L laat zien hoe ver Audi kan gaan op het gebied van comfort. De stoel is op vele manieren elektrisch verstelbaar en de passagier kan met de voeten op de voetsteun zelfs gebruik maken van massage- en verwarmingsfuncties voor de voetzolen. Het Air Quality Pakket draagt bij aan een optimaal en gezond interieurklimaat, waarbij het efficiënte filtersysteem van de automatische vier-zone airconditioning schadelijke stoffen en fijnstof buiten het interieur houdt. Het filter helpt zelfs allergenen en micro-organismen onschadelijk te maken.

Relaxed rijden 

Zelfs de verlichting van de nieuwe Audi A8 draagt bij aan een ontspannen rijervaring. De digitale Matrix LED-koplampen zijn nu uitgevoerd met DMD-technologie (digital micromirror device). 1,3 miljoen microspiegels ‘breken’ het LED-licht in pixels. De individuele aansturing van de microspiegels maakt een zeer precieze lichtverdeling mogelijk. Zo ervaart de bestuurder een zee van zeer helder licht. Dit draagt bij aan het intuïtief binnen de wegmarkeringen blijven, vooral bij wegwerkzaamheden. De digitale OLED-achterlichten maken gebruik van nabijheidsdetectie. Ze lichten automatisch op als weggebruikers dichtbij de stilstaande auto komen (twee meter). Ook dit komt de veiligheid ten goede.

Audi Innovator Circle

Audi heeft nauw contact met klanten over de hele wereld om nieuwe modellen perfect af te stemmen op individuele behoeften. In China is er bijvoorbeeld de Audi Innovators Circle, waarin 800 klanten uit de A8-doelgroep zijn verenigd in een app. Zij nemen deel aan enquêtes en verdiepende vragensessies. Hieruit komt bijvoorbeeld naar voren dat de Audi A8 in China vooral wordt gezien als een limousine met chauffeur. Tegelijkertijd zijn Chinese klanten gek op technische gadgets.  

Innovatie-aanjager

Uit alle onderzoeken blijkt dat klanten de Audi A8 niet zien in een traditionele klasse, maar juist in een modern, vooruitstrevend en vernieuwend segment. Dat komt vooral doordat Audi’s topmodel op vele manieren naar eigen wens en smaak is samen te stellen. De A8 L bijvoorbeeld is de perfecte limousine om in gereden te worden. Een Audi A8 met vierwielbesturing is zeer wendbaar en daardoor bij uitstek geschikt voor gebruik in de stedelijke omgeving. Dankzij geavanceerde ondersteltechnologieën als de predictive active suspension en luchtvering heeft de A8 zelfs een ‘dubbele persoonlijkheid’: hij staat natuurlijk voor een uitermate comfortabele rijervaring, maar op afroep biedt hij de scherpte en dynamiek van een sportwagen. 

Met zijn veelzijdigheid is en blijft de A8 de innovatie-aanjager bij Audi. Uiteindelijk profiteren alle Audi-rijders hiervan. Technologieën uit de A8 stromen namelijk linea recta door naar andere modellijnen. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.