Leusden,
20
februari
2017
|
13:54
Europe/Amsterdam

Podium voor Di Grassi in Formule E-race Buenos Aires

  • Derde plek voor Audi-fabrieksrijder in Formule E-race Argentinië
  • Eerste pole position voor Di Grassi in elektrische raceserie
  • Daniel Abt van zestiende startpositie naar zevende plek

Succes voor Audi in de Formule E afgelopen weekeinde. Tijdens de race in het Argentijnse Buenos Aires pakte fabrieksrijder Lucas di Grassi de derde plek. Hij behoudt daarmee zijn tweede plaats in het wereldkampioenschap voor elektrische racewagens.

De kwalificatie had niet beter kunnen verlopen voor Team ABT Schaeffler Audi Sport en Di Grassi. De Braziliaan reed in Buenos Aires voor de allereerste keer naar pole position in de Formule E en scoorde daarmee drie extra punten. Na de start van de race had Di Grassi het echter moeilijk. Hij worstelde met zijn zwaar oversturende auto en viel terug naar de vijfde plek. Na de autowissel halverwege de wedstrijd lukte het Di Grassi echter om zich terug te vechten naar de derde plek op het erepodium.

Huiswerk te doen
“Een podiumplaats was het maximale wat we konden bereiken”, volgens Di Grassi. “We hebben door mijn pole position en mijn derde plek in totaal achttien punten gescoord. Het was zonder twijfel een ontzettend goed weekend voor ons, maar we hebben zeker nog wat huiswerk te doen. Mijn eerste auto voelde een beetje raar aan. Ik had relatief weinig grip en een stuk meer overstuur dan ik had verwacht. Mijn tweede auto was perfect.”

Belangrijke WK-punten
Audi-fabrieksrijder Loïc Duval, uitkomend voor het team van Dragon Racing, finishte als zesde en Di Grassi’s teamgenoot Daniel Abt kwam als zevende over de streep. De jonge Duitser raakte de muur tijdens de kwalificatie en moest genoegen nemen met een zestiende startpositie. Gelukkig kon hij door uitstekend stuurwerk van hemzelf en een succesvolle strategie van het team opklimmen naar de zevende stek, goed voor een aantal belangrijke WK-punten.

De volgende Formule E-race is op 1 april in Mexico-Stad.