Leusden,
25
februari
2020
|
10:36
Europe/Amsterdam

Plastic fantastic: ruim 100 PET-flessen in elke nieuwe A3

Plastic fantastic: ruim 100 PET-flessen in elke nieuwe A3

  • Interieur nieuwe Audi A3 duurzamer dan ooit tevoren

Samenvatting

PET-flessen... de modewereld maakt er juwelen, kleding en tassen van. Audi gaat een stap verder en past het restmateriaal nu toe in het hoogwaardige interieur van de nieuwe A3. Alleen al in de stoelbekleding verwerkt Audi 45 grote plastic flessen.

Duurzaamheid heeft topprioriteit bij Audi en het merk maakt grote stappen op dit vlak. Het nieuwste bewijs van Audi’s duurzame aanpak is het interieur van de nieuwe Audi A3, waarin meer gerecyclede materialen zijn verwerkt dan ooit tevoren. Tot wel 89 procent van de gebruikte stoffen bestaat uit PET-flessen. Door de innovatieve manier waarop ze worden geproduceerd, hebben ze dezelfde kwaliteit, look en feel als conventionele stoffen. 

Meer dan 100 PET-flessen per A3

Om van PET-flessen een hoogwaardig textiel te maken, worden ze eerst vermalen tot granulaat en vervolgens op innovatieve wijze omgezet in sterke draden waarmee de bekleding kan worden geweven. Gemiddeld hergebruikt Audi 45 grote PET-flessen voor de stoelbekleding en tot wel 62 flessen voor het tapijt van de nieuwe A3. Ook andere interieurdelen, zoals isolatiemateriaal, worden steeds vaker gemaakt van duurzame materialen. De komende jaren gaat Audi het gebruik van gerecyclede materialen fors verhogen, terwijl de hoogwaardige kwaliteit gewaarborgd blijft. Momenteel kan stoelbekleding nog niet volledig worden gemaakt van gerecycled materiaal, maar Audi verwacht dat dit op termijn wel mogelijk gaat worden. De nieuwe A3 wordt verkrijgbaar met drie verschillende stoelbekledingen die voor bijna 90% bestaan uit hergebruikt materiaal.

download

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.