Leusden,
15
oktober
2017
|
20:54
Europe/Amsterdam

Perfecte ‘triple’: Audi pakt alle drie DTM-titels

Audi pakt alle drie DTM-titels

  • Audi-coureur René Rast kampioen in zijn ‘rooky’ DTM-seizoen
  • Prolongatie constructeurstitel
  • Eerste teamkampioenschap voor Audi Sport Team Rosberg

Audi heeft dit weekend de perfecte ‘triple’ gescoord en pakte alle drie kampioenschappen in de DTM 2017. Met een 1-2 overwinning tijdens de voorlaatste race van het seizoen verzekerde Audi zich gisteren op de Hockenheimring al van het constructeurskampioenschap en de titel bij de teams. Vandaag was er opnieuw succes voor het merk met de vier ringen, toen René Rast zich in zijn eerste volledige DTM-seizoen tot kampioen bij de rijders liet kronen.

24 jaar geleden was het Nicola Larini die voor het laatst als ‘rooky’ het DTM-kampioenschap op zijn naam schreef. Vandaag herhaalde Audi-coureur René Rast dat kunststukje. Samen met collega Audi-rijders Mattias Ekström, Jamie Green en Mike Rockenfeller reed hij vandaag om de 2017-bokaal bij de rijders. Een tweede plaats in de tweede race van het weekend volstond voor Rast om het DTM 2017-kampioenschap op zijn naam te schrijven, met een minimale voorsprong van 3 punten op Mattias Ekström.

Gisteren scoorde Audi al voldoende punten om de DTM-titel bij de constructeurs dit jaar te prolongeren. Tegelijkertijd besliste Audi Sport Team Rosberg op zaterdag de DTM-strijd voor de teams, waarmee het team voor het eerst als kampioen in deze ranking eindigde.