Leusden,
05
oktober
2017
|
12:55
Europe/Amsterdam

Oliver Hoffmann nieuw hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport

Hoffmann nieuwe chef techniek bij Audi Sport

  • Oliver Hoffmann verantwoordelijk voor het nieuwe productoffensief van Audi Sport
  • Audi Sport breid aantal modellen uit tot zestien in 2020

Oliver Hoffmann (40) is sinds 1 oktober het nieuwe hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. Hij volgt Stephan Reil (52) op en wordt in zijn functie verantwoordelijk voor het nieuwe productoffensief van de Audi-dochteronderneming. Audi Sport breidt het aantal modellen tot 2020 uit van elf tot zestien.

Hoffmann was tot voorkort betrokken bij de ontwikkeling van de aandrijflijnen van AUDI AG. Daarvoor werkte hij onder meer als kwaliteitsmanager bij Lamborghini en de Audi-fabriek in het Hongaarse Gyor, en vervulde hij een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hoogwaardige V10-motoren voor de Audi R8.

Verdere uitbreiding Audi Sport
"Met Oliver Hoffmann hebben we een zeer bekwame manager in huis gehaald die de technische ontwikkeling van Audi Sport gaat beheren," zegt Stephan Winkelmann, managing director van Audi Sport GmbH. "Met zijn ervaring en zijn kennis zal Hoffmann bijdragen aan de verdere uitbreiding van Audi Sport."

Hoffmann volgt bij Audi Sport GmbH Stephan Reil op, die sinds de eerste Audi RS 4 Avant van 1999 verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van alle projecten van het merk. "Door zijn jarenlange toewijding heeft Stephan Reil aanzienlijk bijgedragen geleverd aan de groei en het succes van Audi Sport," benadrukt Stephan Winkelmann. Reil krijgt een nieuwe rol binnen AUDI AG.