Leusden,
30
april
2019
|
13:49
Europe/Amsterdam

Oliver Hoffmann en Julius Seebach nieuwe managers bij Audi Sport GmbH

Oliver Hoffmann en Julius Seebach nieuwe managers bij Audi Sport GmbH

  • Voormalig algemeen directeur Michael-Julius Renz gaat met pensioen
  • Julius Seebach benoemd in het management
  • Chief Technology Officer Oliver Hoffmann vanaf 1 mei ook hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Audi in Neckarsulm
Samenvatting

Oliver Hoffmann (42) en Julius Seebach (35) nemen vanaf 1 mei het beheer van Audi Sport GmbH over. De voormalige managing director Michael-Julius Renz (62) gaat met pensioen. De Audi Sport Technology CEO Hoffmann is sinds juni 2018 al lid van de raad van bestuur en vanaf 1 mei neemt hij ook de leiding van de technische ontwikkeling van Audi Neckarsulm op zich. Julius Seebach neemt als managing director de commerciële leiding over.

Julius Seebach was sinds 2015 bij Audi verantwoordelijk voor technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. Hij introduceerde in 2017 met succes het modelserie management bij Audi Sport en beheert sindsdien de RS 4/RS 5 en RS 6/RS 7 Sportback-serie. Daarvoor begeleidde de ingenieur diverse projecten bij Porsche, waaronder de Panamera en de ontwikkeling van aandrijflijnen. Samen met Oliver Hoffmann gaat Seebach nu de sportieve dochter van Audi leiden.

Oliver Hoffmann gaat vanaf 1 mei twee managementfuncties in het bedrijf bekleden: hoofd technische ontwikkeling in Neckarsulm en het management van Audi Sport GmbH. "Transformatie betekent nog effectiever en innovatiever worden," zegt Hans-Joachim Rothenpieler, lid van de raad van bestuur voor technische ontwikkeling. "Door beide functies bij een ervaren expert als Oliver Hoffmann onder te brengen, versterken we Neckarsulm als hét centrum waar technologie wordt ontwikkeld." Hoffmann heeft voor zijn aantreden bij Audi diverse functies bekleed waaronder kwaliteitsbeheer bij Automobili Lamborghini en de Hongaarse Audi-fabriek in Győr, evenals de ontwikkeling van de V10 motoren voor de Audi R8.

De voormalige Managing Director Michael-Julius Renz verlaat het bedrijf als onderdeel van een pensioenplan. Met zijn internationale ervaring leverde hij een belangrijke bijdrage aan de groei van AUDI AG en het merk Audi Sport. De bedrijfskundige werkte al 25 jaar in verschillende leidinggevende functies bij AUDI AG. Voordat hij begin 2018 het voorzitterschap van de raad van bestuur van Audi Sport op zich nam, was hij als president van de Audi Sales Division China verantwoordelijk voor de distributie en aanwezigheid van het merk in een van de belangrijkste markten. Daarvoor was Renz onder meer verantwoordelijk voor de verkoop in Europa en de centrale marketing voor Audi.