Leusden,
13
april
2018
|
17:05
Europe/Amsterdam

Nieuwkomer Robin Frijns maakt indruk in Audi RS 5 DTM

Nieuwkomer Robin Frijns maakt indruk in Audi RS 5 DTM

  • Jonge Nederlander pakt een na beste tijd tijdens eerste DTM-tests
  • Alle zes Audi-rijders samen legden in vier dagen 6.756 testkilometers af
  • Het DTM-seizoen 2018 begint op 5 en 6 mei op de Hockenheimring

Robin Frijns (26) heeft indruk gemaakt tijdens de eerste officiële DTM-tests op de Hockenheimring. De Nederlandse nieuwkomer van Audi Sport Team Abt Sportsline zette in zijn Audi RS 5 DTM de op een na beste tijd neer.

Frijns had zelfs bijna de beste tijd te pakken. Hij moest alleen voormalig DTM-kampioen Bruno Spengler voor zich dulden, die in zijn BMW niet meer dan 45 duizendste van een seconde sneller was. “De test was veelbelovend”, aldus Frijns. “Na de regenbuien van dinsdagnacht was het circuit op woensdagmorgen op zijn snelst. Ik heb daar tijdens mijn proefkwalificaties optimaal van geprofiteerd.”

De jonge Nederlander reed 303 ronden en was daarmee van de achttien deelnemende DTM-coureurs een van de drukst bezette. Alle zes Audi-rijders samen legden tijdens de vier dagen durende test precies 1.477 ronden af, wat overeenkomt met een afstand van 6.756 kilometer. Hun Audi RS 5 DTM-racewagens hielden zich daarbij uitstekend. Alleen DTM-titelverdediger René Rast moest door een bakprobleem een tijd in de pits blijven.

Het nieuwe DTM-seizoen gaat op 5 en 6 mei van start op de Hockenheimring.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.