Leusden,
21
januari
2019
|
14:59
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi TTS: fun voor twee vanaf € 75.620

Nieuwe Audi TTS: fun voor twee vanaf € 75.620

  • TTS Coupé en Roadster nu te bestellen; meerprijs Roadster € 3.000
  • Scherper exterieurdesign en sportievere prestaties
  • Nieuwe zeventraps S tronic is efficiënt, snel en soepel
Samenvatting

De vernieuwde Audi TTS komt nu nog sneller uit de startblokken. Dankzij een nieuwe zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling is het acceleratievermogen van zowel de Coupé als de Roadster nog verder aangescherpt. Speciaal voor de liefhebbers van exclusiviteit is de nieuwe TTS er direct ook als extra complete TTS competition.

De Audi TTS is meteen te herkennen als sportief topmodel binnen de TT-serie. Hij onderscheidt zich onder meer met een Singleframe grille en buitenspiegels in mat aluminium, een frontsplitter die links en rechts doorloopt in de luchtinlaten, roosters onder de achterlichten, een achterdiffuser en een uitlaatsysteem met vier eindstukken.

Krachtige combinatie: zeventraps S tronic, 2.0 TFSI en quattro

Voor de aandrijving van de Audi TTS zorgt een 2.0 TFSI-motor met 225 kW/306 pk en maximaal 400 Nm koppel, dat beschikbaar is tussen 2.000 en 5.300 tpm. Daarmee is de krachtbron 20 Nm sterker dan voorheen. De vernieuwde Audi TTS is standaard uitgerust met een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling en quattro-vierwielaandrijving.

Als TTS Coupé accelereert hij in 4,5 seconden naar 100 km/u. De TTS Roadster heeft daar 4,8 seconden voor nodig. Beide modellen hebben een topsnelheid die elektronisch is begrensd op 250 km/u. Ook zijn ze voorzien van instelbare dempers (Audi magnetic ride) en variabele stuurbekrachtiging. Een partikelfilter is standaard op de TTS.

Pro Line Plus

Audi levert de vernieuwde TTS met 18 inch lichtmetalen velgen. Andere velgen in de maten 18 en 19 inch zijn ook te bestellen, alsmede speciale 20 inch exemplaren van Audi Sport. Er zijn twee nieuwe carrosseriekleuren (Pulse oranje en Turbo blauw), de Audi virtual cockpit heeft nu een extra sportscherm en de S sportstoelen zijn voorzien van kleurrijke contraststiksels.

Een highlight op de uitgebreide optielijst van de Audi TTS is het Pro Line Plus pakket. Voor een meerprijs van € 5.900 krijgt de TTS daarmee aanvullend MMI navigatie plus, snelheidslimietherkenning, het Bang & Olufsen Sound System, een middenarmsteun vóór, comfortairconditioning, LED-koplampen, het lichtpakket, parkeerhulp achter en het lederpakket.

Sportief hoogtepunt: de exclusieve TTS competition

Naast de reguliere uitvoeringen introduceert Audi ook direct de exclusieve Audi TTS competition. Deze speciale, zeer complete uitvoering krijgt een aantal exclusieve opties mee. Voorbeelden zijn LED-koplampen, Audi-ringen op de flanken, privacy glass (alleen op de Coupé), een achtervleugel, rode remklauwen en 20 inch lichtmetalen velgen in hoogglans zwart. Hij is te bestellen in de carrosseriekleuren Gletsjer wit, Tango rood en Mythos zwart.

Er is keuze uit twee soorten lederen bekleding: Express rood met Graniet grijze-stiksels of zwart met Express rode-stiksels. Daarbij zijn de middenconsole en de zijkant van de stoelen uitgevoerd in Lei grijs of Tango rood. De ringen van de luchtroosters zijn rood. Het stuurwiel en de pookknop zijn bekleed met een combinatie van leder-Alcantara inclusief 12-uur markering op het stuurwiel. Decoratielijsten van koolstofvezel zijn standaard.De nieuwe Audi TTS is per direct te bestellen bij de Audi-dealers. Prijzen beginnen bij € 75.620* voor de TTS Coupé en € 78.620* voor de TTS Roadster. De exclusieve Audi TTS competition staat in de prijslijst vanaf € 82.999*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn op basis van de prijzen die geldig zijn per 1 januari 2019, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.