Leusden,
24
augustus
2023
|
16:39
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi company cars voor Bayern München – ex-spelersauto’s te koop

  • Spelers Bayern München ontvangen de sleutels van hun nieuwe zakenauto's
  • Audi-medewerkers en hun kinderen overhandigen auto’s aan voetbalsterren
  • Spelersauto’s van vorig seizoen te koop inclusief echtheidscertificaat en gesigneerd shirt

De Duitse voetbalclub FC Bayern München trapt het nieuwe Bundesliga-seizoen opnieuw samen met Audi af. Op de Audi Piazza in Ingolstadt namen spelers en trainers van de Duitse topclub deze week hun nieuwe zakenauto’s in ontvangst. Het gehele wagenpark bestaat opnieuw uit volledig elektrische Audi’s. Fans van de Duitse club kunnen vanaf september één van de auto’s scoren waarmee de sterspelers het afgelopen seizoen reden. 

Gedurende het seizoen 2023/24, dat voor FC Bayern München een paar dagen geleden veelbelovend begon, rijden de spelers nu in de volledig elektrische Audi RS e-tron GT, Audi Q8 e-tron, Audi Q8 Sportback e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron. Het populairste model onder de profvoetballers is dit jaar opnieuw de Audi RS e-tron GT. Twaalf voetballers, waaronder Thomas Müller, Leroy Sané en Joshua Kimmich, hebben voor de vierdeurs gran turismo gekozen. Met een totaalvermogen van 440 kW (598 pk) accelereert de Audi RS e-tron GT in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Het 85 kWh accupakket zorgt voor een bereik van maximaal 488 kilometer* (WLTP) en is razendsnel op te laden dankzij de innovatieve 800 Volt-technologie. 

Zo’n dertig medewerkers van Audi, vergezeld door hun kinderen, overhandigden de spelers de autosleutels. Zij ontmoetten hun voetbalhelden en hadden de dag van hun leven. Op het Audi Piazza in Ingolstadt maakten de voetbalsterren tijd voor handtekeningen en selfies met hun fans. 

Audi ondersteunt FC Bayern München sinds 2002; deze samenwerking is onlangs verlengd tot en met 2029. Het partnership met het FC Bayern Damesteam, dat Audi sinds 2021 sponsort en dat onlangs werd verlengd, loopt minimaal tot en met 2025. Audi is sinds 2011 tevens aandeelhouder van FC Bayern München.

Originele spelersauto’s te koop

Vooral voor Duitse Bayern-fans interessant: de originele spelersauto's van afgelopen seizoen komen vanaf september te koop. Niet alleen krijgen kopers een premium auto die door Audi volledig is nagezien, maar ook een certificaat van echtheid en een shirt dat door de eerste berijder is gesigneerd. Onder de auto’s die te koop komen, bevinden zich verschillende Audi RS e-tron GT-modellen, waaronder die van Serge Gnabry en Leon Goretzka. Op de IAA Mobility 2023 in München (5 t/m 10 september) kunnen geïnteresseerden in de Audi Experience-ruimte in FC Bayern World een reserveringsaanvraag indienen. De auto’s worden verkocht op basis van het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.