Leusden,
04
november
2016
|
08:21
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet: open voor rijplezier

  • Sportief en elegant; ruim, comfortabel en praktisch interieur
  • Standaard elektrisch bedienbare softtop en gordel-microfoons
  • Audi S5 Cabriolet met 260 kW/354 pk sterke V6 turbo en quattro

Audi presenteert de nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet. De elegante vierzitters beschikken over een elektrisch bedienbare softtop die volautomatisch opent of sluit. De Audi S5 Cabriolet heeft de nieuwe V6 turbomotor uit de S5 Coupé met 260 kW/354 pk en een koppel van 500 Nm onder de kap.

De nieuwe Audi A5 Cabriolet is met een lengte van 4,67 meter precies 4,7 cm gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Samen met korte overhangen komt hij daarmee sportief voor de dag. De klassieke softtop, geluidstechnisch optimaal geïsoleerd, is met één druk op de knop te bedienen. Het automatisch openen of sluiten vergt slechts 15 seconden. Dit kan zelfs rijdend tot 50 km/u.

Lichter en dynamischer
De nieuwe A5 Cabriolet-modellen zijn tot 40 kg lichter dan hun voorgangers. Desondanks is de carrosserie tot 40 procent stijver geworden. Dat betekent: meer comfort, sportiviteit en veiligheid. Het weggedrag profiteert ook van de nieuwe vijflink-ophanging achter en elektromechanische stuurinrichting. Een adaptief dempingsysteem is evenals dynamic steering optioneel.

Brede range benzine- en dieselmotoren
De Audi A5 Cabriolet wordt leverbaar met twee 2.0 TFSI benzinevarianten (185 kW/252 pk en 140 kW/190 pk) en drie dieselvarianten: de 2.0 TDI (140 kW/190 pk) en de 3.0 TDI V6 (160 kW/218 pk of 210 kW/286 pk). De motoren zijn tot 17 procent krachtiger en 22 procent zuiniger dan voorheen. Er zijn drie transmissies beschikbaar: een handgeschakelde zesbak, zeventraps S tronic met dubbele koppeling en achttraps tiptronic automaat.

De Audi S5 Cabriolet heeft een nieuwe 3.0 TFSI V6 met 260 kW/354 pk. Hij sprint in 5,1 seconden van 0-100 km/u, zijn topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/u.

Ruimer
Door de gegroeide afmetingen en grotere wielbasis heeft de nieuwe A5 Cabriolet een ruimer interieur dan zijn voorganger. Met gesloten kap heeft de bagageruimte een inhoud van 380 liter. De stoelen achter zijn in een 50/50 verhouding neerklapbaar. De achterklep is elektrisch bedienbaar.

 

Handig detail: microfoon in de veiligheidsgordels
De Audi A5 Cabriolet heeft alle gemakken van het nieuwe bedienings- en weergaveconcept van de A5 Coupé en Sportback. Als optie zijn de Audi virtual cockpit en een head-up display leverbaar. Specifiek voor dit model zijn de gordel-microfoons. Zo is de bestuurder en/of passagier bij open rijden beter te verstaan.

Connectiviteit en assistentie
Evenals de andere A5-modellen is de Audi A5 Cabriolet leverbaar met een keur aan infotainmentsystemen. Bij MMI navigatie plus met MMI touch zijn Audi connect online diensten 3 jaar kosteloos beschikbaar en bestaat de mogelijkheid een Wifi-hotspot te creëren. Met het Bang & Olufsen Sound System met 3D sound, 19 speakers en twee subwoofers is de A5 Cabriolet een rijdende concertzaal.

Voor de A5 zijn maar liefst 30 assistentiesystemen beschikbaar. Ze verbeteren het veiligheids- en comfortniveau en zorgen voor meer efficiency. Tegelijkertijd vormen ze de volgende stap naar autonoom rijden. Zo kan de A5 Cabriolet bijvoorbeeld semi-zelfstandig filerijden en ‘herkent’ hij verkeerstekens en mogelijk gevaarlijke situaties.

Standaard compleet
De A5 Cabriolet is compleet uitgerust. Standaard zijn xenon verlichting, Audi drive select, gedeeltelijk met leer beklede stoelen, MMI radio plus met een 7-inch kleurenscherm, gordel-microfoons en de elektrisch bediende ‘aero-akoestische’ softtop. De A5 en S5 Cabriolet worden in het voorjaar van 2017 bij de Nederlandse Audi-dealers verwacht. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.