Leusden,
02
maart
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet – open rijplezier voor vier

  • Akoestische softtop met één druk op de knop in 15 seconden te openen
  • Slimme technologieën als Car-to-X en gordelmicrofoons
  • Audi S5 Cabriolet topmodel met 260 kW/354 pk
  • Vanaf maart in de showroom, prijzen starten bij € 61.665*

De nieuwe Audi A5 Cabriolet biedt sportief-elegant rijplezier voor maximaal vier personen. In de Audi S5 Cabriolet zorgt een nieuwe zescilinder turbomotor met een vermogen van 354 pk en een maximumkoppel van 500 Nm voor topprestaties.

De designers hebben de moderne, elegante lijnen van de Coupé als uitgangspunt gebruikt voor het design van de nieuwe Audi A5 Cabriolet. De achterruit ligt nu lager, wat bijdraagt aan het sportieve uiterlijk, net als de korte overhang voor en achter en de lange, op fraaie wijze op de spatborden aansluitende motorkap met ‘power dome’. Met een lengte van 4,67 meter is de nieuwe A5 Cabriolet bijna 5 centimeter langer dan zijn voorganger. Samen met de 14 millimeter langere wielbasis en de compactere stoelen zorgt dit ervoor dat er meer ruimte is voor bestuurder en passagiers.

Standaard akoestisch dak
De klassieke stoffen kap sluit perfect aan op het atletische design en beschikt dankzij effectieve isolatie over optimale aerodynamische en dempende eigenschappen. Via de nieuwe one-touch bediening is de softtop volledig automatisch in 15 seconden te openen of in 18 seconden te sluiten – zelfs rijdend tot een snelheid van 50 km/u. De bagageruimte meet 380 liter. Met het dak open is dat nog altijd 320 liter, toonaangevend in dit segment.

Hoge torsiestijfheid
Met zijn lichtvoetige rijgedrag doet de A5 Cabriolet erg sportief aan. De hoge torsiestijfheid van het vorige model is nog eens met ruim 40 procent verbeterd. De carrosserie vormt in dat opzicht de maatstaf in zijn segment. Het leeggewicht van dit model is verlaagd met maximaal 40 kilo. De vooras is voorzien van een doorontwikkelde wielophanging met vijf draagarmen, aan de achterzijde vervangt een vijflinks constructie de ophanging met trapeziumvormige draagarmen waarover het vorige model beschikte. Adaptieve dempers zijn tegen meerprijs leverbaar. De nieuw ontwikkelde elektromechanische stuurbekrachtiging biedt een goede feedback en meer precisie. Als optie is dynamic steering leverbaar, waarbij de overbrengingsverhouding wordt aangepast aan de snelheid en de stuurhoek.

Twee motoren bij de introductie
Het motorenaanbod bestaat in eerste instantie uit twee motoren – een 2.0 TFSI met 185 kW/252 pk en een 2.0 TDI met 140 kW/190 pk. Na de marktintroductie volgen nog twee versies: een 2.0 TFSI met 140 kW/190 pk en de 3.0 TDI met 210 kW/286 pk. Ten opzichte van het vorige model is het motorvermogen van de nieuwe Audi A5 Cabriolet toegenomen met maximaal 17 procent, terwijl het brandstofverbruik gematigder is geworden. Voorwielaandrijving is standaard, quattro met ultra-technologie (waarbij om brandstof te besparen de achterwielen worden ‘losgekoppeld’ wanneer vierwielaandrijving niet noodzakelijk is) en quattro permanente vierwielaandrijving zijn beide optioneel. Deze laatstgenoemde is standaard voor de 3.0 TDI met 210 kW/286 pk en de Audi S5 Cabriolet. Het sportieve topmodel is voorzien van een zescilinder turbomotor met een cilinderinhoud van 2.995 cc en een indrukwekkend vermogen van 260 kW/354 pk – 15 kW/21 pk meer dan het voorgaande model. De sprint van 0 naar 100 km/u vergt nu 5,1 seconden. Audi heeft de topsnelheid begrensd op 250 km/u.

Standaard gordelmicrofoons
Aan boord van de nieuwe A5/S5 Cabriolet zijn de nieuwste infotainmentfeatures te vinden. Audi connect maakt gebruik van de snelle LTE-standaard om in de auto toegang te krijgen tot de internetdiensten van het merk. Passagiers kunnen met hun mobiele apparaten op het internet surfen met behulp van de Wifi hotspot. Standaard gordelmicrofoons voor de bestuurder en de voorpassagier verbeteren de spraakkwaliteit zelfs als het stoffen dak is geopend.

Car-to-X technologie
Maar liefst 30 rijassistentiesystemen – uniek in dit segment – zorgen voor maximale veiligheid, comfort en efficiency. De A5/S5 Cabriolet is eveneens uitgerust met Car-to-X technologie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het mobiele netwerk om snelheidslimieten en gevaarlijke situaties zoals een auto met pech en een glad wegdek te rapporteren aan een server in de cloud. Deze verzamelt de data om andere Audi bestuurders realtime te informeren.

Vanaf maart leverbaar in Nederland
De nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet arriveren in maart in de showrooms. Tot de omvangrijke standaarduitrusting behoren zaken als Xenon-koplampen, LED achterlichten, lederen bekleding, MMI radio plus met 7-inch kleurendisplay, gordelmicrofoons en Audi pre sense city. Prijzen van de Audi A5 Cabriolet (2.0 TDI 140 kW/190 pk met 7-traps S tronic) beginnen bij € 61.665*, de Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI quattro 185 kW/252 pk met 7-traps S tronic is er vanaf € 65.385. Het sportieve topmodel, de Audi S5 Cabriolet 3.0 TFSI quattro 260 kW/354 pk met 8-traps tiptronic, heeft een prijs vanaf € 91.495*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie www.audi.nl.