Leusden,
28
augustus
2017
|
17:49
Europe/Amsterdam

Nederlander Bram Schot treedt toe tot raad van bestuur Audi

  • Bram Schot bij Audi verantwoordelijk voor Marketing en Sales
  • In totaal vier nieuwe benoemingen in de raad van bestuur van Audi
  • Toekomstgericht: nieuwe raad van bestuur met systematische aanpak

Per 1 september heeft de raad van bestuur van Audi een nieuwe samenstelling. De Nederlander Bram Schot wordt daarbij verantwoordelijk voor Marketing en Sales. Naast Schot treden ook Alexander Seitz, Wendelin Göbel en Peter Kössler toe tot de raad van bestuur.

Bram Schot is de nieuwe Marketing en Sales directeur van Audi. De Nederlander volgt Dietmar Voggenreiter op. Schot (56) maakte sinds 2012 deel uit van het management van Volkswagen Bedrijfswagens. Voor die tijd was hij President en CEO van Mercedes-Benz Italia.

Andere benoemingen
Alexander Seitz (55) is de opvolger van Axel Strotbek. Seitz wordt verantwoordelijk voor Finance, IT en Integrity. Hij komt over van Volkswagen, waar hij sinds 2005 in dienst was. Zijn laatste functie bij Volkswagen was President en Commercial Executive Vice President van SAIC Volkswagen.

Wendelin Göbel (53) maakt in de nieuw samengestelde raad van bestuur van Audi werk van Human Resources en Organization. Hij volgt Thomas Sigi op, die deze functie sinds 2010 bekleedde. Göbel heeft ruime managementervaring bij zowel Audi als Volkswagen opgedaan.

Peter Kössler (58) is bij Audi de nieuwe verantwoordelijke voor Productie en Logistiek. Hij komt over van Audi Hongarije, waar hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi HUNGARIA Zrt, was. Van 2007 tot 2015 was Kössler al directeur van de Audi-fabriek in Ingolstadt. Hij is de opvolger van Hubert Waltl.

Klaar voor de toekomst
Volkswagen CEO Matthias Müller zegt veel dank verschuldigd te zijn aan de vertrekkende bestuursleden: “Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve ontwikkeling van Audi. Het merk heeft een moeilijke fase doorgemaakt, maar er is nu aan alle voorwaarden voldaan om ook in mobiliteitswereld van morgen succesvol te zijn. Het nieuwe team zal systematisch aan de transformatie van Audi blijven werken.” Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi voegt daar aan toe: “Het gemeenschappelijke doel van de nieuwe raad van bestuur en ons sterke personeelsbestand is om koers te zetten naar de toekomst en door te gaan met onze transformatie richting e-mobility, digitalisering en mobiliteitsdiensten. Onze groeiplannen en Strategie 2025 geven daarbij aan welke weg we volgen.”