Leusden,
15
februari
2024
|
16:09
Europe/Amsterdam

Massimo Frascella wordt nieuw Head of Design bij Audi

  • Audi Design stippelt koers uit voor nieuwe modelgeneraties
  • Marc Lichte gaat nieuwe rol binnen de groep bekleden
  • Audi CEO Döllner: “‘Vorsprung durch Technik’ wordt zichtbaar en tastbaar”

Per 1 juni a.s. wordt Massimo Frascella het nieuwe Head of Design van Audi. Hij volgt Marc Lichte op, die een andere functie binnen de groep gaat bekleden. Frascella, alumnus van het Instituto d’Arte Applicata & Design in Turijn, begon zijn carrière bij Bertone. Na diverse posities binnen de Ford Motor Company en Kia, werkte Frascella (52) sinds 2011 bij Jaguar Land Rover, meest recentelijk als Head of Design van beide merken.

“Het is voor mij heel bijzonder om bij Audi aan de slag te kunnen. Ik ben zeer vereerd om de rol van Chief Creative Officer te mogen bekleden en zo’n getalenteerd team te mogen leiden bij de totstandkoming van Audi’s toekomst. Voor mij is eenvoud de essentie van design. Ik zie het als mijn missie om auto’s te creëren zonder overbodige details, die niet enkel een trend volgen. Ons doel is om voor Audi een tijdloze, verfijnde vormtaal te ontwikkelen”, aldus Massimo Frascella.

Prikkelend

Audi stippelt onder leiding van Massimo Frascella de koers uit naar de volgende modelgeneraties. Daarbij krijgt technologische innovatie binnen alle segmenten meer invloed op de vormgeving en functionaliteit. Om deze reden heeft Audi zijn designafdeling recentelijk gereorganiseerd en rapporteert het Head of Design rechtstreeks aan de CEO. Design is altijd een van de kernwaarden van Audi geweest. Juist in dit tijdperk van technologische transformatie moet ‘Vorsprung durch Technik’ bij Audi’s toekomstige modellen nog beter zichtbaar en meer tastbaar worden. Massimo Frascella’s taak is om ervoor te zorgen dat nieuwe modellen de merkidentiteit van Audi uit blijven stralen, met een direct herkenbaar én prikkelend design.

Familiegezicht

Marc Lichte heeft sinds 2014 Audi Design geleid. Hij was eindverantwoordelijk voor de Exterior Design Studio. Onder aanvoering van Lichte introduceerde Audi succesvolle modellen en verschenen Audi’s eerste elektrische auto’s op de weg: de Audi e-tron, e-tron GT en Q4-reeks. Audi CEO Gernot Döllner: “Samen met zijn team heeft Marc Lichte de weg voor Audi geëffend naar het tijdperk van elektrische mobiliteit. We zijn Marc zeer dankbaar voor zijn creativiteit, waaraan Audi gedurende een decennium zijn familiegezicht te danken heeft.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.