Leusden,
15
november
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

Markus Duesmann nieuwe CEO Audi

Markus Duesmann nieuwe CEO Audi

  • Duesmann volgt Nederlander Bram Schot op per 1 april 2020
  • Raad van Toezicht-voorzitter Dr. Diess: “We zijn Bram Schot ontzettend dankbaar voor zijn werk in deze cruciale fase”
Samenvatting

Markus Duesmann wordt per 1 april 2020 de nieuwe CEO van Audi AG. De 50-jarige werktuigbouwkundig ingenieur volgt de Nederlander Bram Schot op, die deze functie sinds juni 2018 bekleedde. Duesmann is al bijna drie decennia werkzaam in de auto-industrie, meest recent als bestuurslid voor Inkoop bij BMW. Bram Schot (58) verlaat de Groep eind maart op basis van een zeer positieve wederzijdse overeenkomst.

Dr. Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi AG, verklaarde: “Als een uitstekend engineer zal Markus Duesmann zich maximaal inzetten om het grote potentieel van het merk Audi te benutten en onze filosofie ‘Voorsprong door techniek’ nog meer kracht aan te zetten.” Tegelijkertijd bedankte Dr. Diess de huidige Voorzitter van de Raad van Bestuur, Bram Schot, voor zijn inzet. “Bram nam de leiding over Audi AG op zich in een moeilijke tijd. Hij leidde het bedrijf op zeer succesvolle wijze en voerde belangrijke veranderingen door. We willen hem daarvoor hartelijk bedanken.” De belangrijkste elementen van Audi’s nieuwe strategie zijn de versnelde transformatie naar een provider van duurzame mobiliteit en de nadrukkelijke verduurzaming van de onderneming. 

Peter Mosch, Voorzitter van de Ondernemingsraad van Audi AG en Vice-Voorzitter van de Raad van Toezicht: “Bram Schot was voor Audi de juiste man op het juiste moment. Hij voerde een cultuurverandering door met een focus op minder hiërarchische lagen en meer openheid. Medio 2018 werd Schot verantwoordelijk voor de onderneming in een zeer lastige situatie en tijd.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.