Leusden,
25
mei
2019
|
17:23
Europe/Amsterdam

Lucas Di Grassi zorgt voor Audi-zege in thuisrace Formule E

Lucas Di Grassi zorgt voor Audi-zege in thuisrace Formule E

  • Voor het tweede jaar op rij wint Audi de Duitse Formule E-ronde
  • Evenement in Berlijn groot succes
  • Robin Frijns eindigt als 13e na inhaalrace
Samenvatting

Voor het tweede jaar op rij heeft Audi de Duitse ronde van het FIA Formule E-kampioenschap gewonnen. In Berlijn was het ditmaal de Braziliaanse coureur Lucas Di Grassi die als eerste over de eindstreep kwam en daarmee het succes van zijn Duitse Audi Sport Abt Schaeffler-teamgenoot Daniel Abt van vorig jaar herhaalde. Voor Di Grassi was het in de Formule E zijn tweede zege van het seizoen. Abt eindigde als zesde. De Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns kende een lastige racedag en moest genoegen nemen met de 13e plaats.

“Een geweldig succes, en dat voor zo’n groot publiek”, straalde Audi-coureur Lucas Di Grassi nadat hij de Formule E-race in Berlijn op zijn naam had geschreven. “Het was vandaag een zeer strategische race, waarin we hebben laten zien dat onze auto uiterst efficiënt is.”

Het evenement op het terrein van het voormalige vliegveld Tempelhof was een groot succes, met een flink aantal bezoekers en volop activiteiten rondom duurzame mobiliteit. Ook Audi was er goed vertegenwoordigd, met uiteraard een prominente rol voor de Audi e-tron.

Tweede seizoenszege Di Grassi

In de race was het Audi-coureur Lucas Di Grassi die de show stal. Hij werkte zich vanaf de derde startplaats gestaag naar voren en stelde zo voor de tweede keer dit seizoen na Mexico de overwinning veilig. Met dit succes, in totaal zijn tiende overwinning in de serie, klom Di Grassi op naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Daniel Abt, die als zesde startte, werd ook als zesde geklasseerd. Vorig jaar had Abt het Formule E-raceweekeinde in Berlijn gedomineerd met de pole-position, de overwinning én de snelste raceronde, een zeldzame prestatie in het uiterst competitieve Formule E-veld.

Lastig weekeinde Frijns

Voor de Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns, uitkomend voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing, was het een lastig weekeinde. Door een probleem met een sensor kwam hij in de kwalificatietraining vermogen tekort, waardoor hij in combinatie met een ‘gridstraf’ vanwege een incident in de voorgaande race, als laatste moest starten. In de wedstrijd wist hij een aantal plaatsen goed te maken en werd hij als 13e geklasseerd. “Een weekeinde om snel te vergeten”, vond Frijns.

Op 22 juni vindt het voorlaatste evenement van het FIA Formule E-kampioenschap plaats in de Zwitserse stad Bern, waar de serie voor het eerst in actie komt. De finale bestaat uit twee races op het stratencircuit van Brooklyn in New York, op 13 en 14 juli.