Leusden,
24
januari
2019
|
16:08
Europe/Amsterdam

Krachtige start: vernieuwde Audi A4 nu leverbaar

Krachtige start: vernieuwde Audi A4 nu leverbaar

  • A4 Limousine en A4 Avant: scherper uiterlijk, nieuwe 2,0-liter benzinemotor
  • A4 Lease edition en S line edition: extra luxe, comfort en sportiviteit voor een scherpe meerprijs
  • Audi A5: ook als nieuwe 35 TFSI en met standaard S tronic
Samenvatting

De Audi A4 is op tal van fronten vernieuwd. Zijn design is aangescherpt en de nieuwe basis-benzinemotor is een splinternieuwe 2.0 TFSI met 110 kW/150 pk. Daarbij bieden de Lease edition en S line edition een omvangrijk pakket extra’s voor een opmerkelijk scherpe prijs. Kopers van een nieuwe A4 schakelen bovendien zonder meerprijs over op een automatische S tronic-transmissie.

De Audi A4 Limousine en A4 Avant 35 TFSI worden geleverd met een nieuwe 2,0-liter TFSI-motor met 110 kW/150 pk die voldoet aan de laatste emissienormen. Het maximale koppel van 270 Nm is beschikbaar over een breed toerengebied tussen 1.350-3.900 tpm. Dat betekent veel souplesse en krachtige prestaties. De A4 35 TFSI Limousine accelereert in 8,6 seconden van 0-100 km/u en haalt een top van 224 km/u. De nieuwe 2.0 TFSI is er ook met 140 kW/190 pk (A4 40 TFSI).

De nieuwe Audi A4 is als Limousine leverbaar vanaf € 39.360* en als Avant vanaf € 41.660*.

Sportief, zakelijk, compleet: A4 Lease edition

Voor een meerprijs van € 1.050 worden de nieuwe A4 Limousine en Avant geleverd als Lease edition. De standaarduitrusting van de ‘sport’ wordt dan uitgebreid met LED-koplampen en LED-achterlichten met dynamische knipperlichten, comfortairconditioning, MMI navigatie, bestuurdersinformatiesysteem in kleur, cruise control, Audi connect diensten (3 maanden) en diefstalalarm. De Lease edition-uitvoeringen van de A4 worden tijdelijk zonder meerprijs geleverd met de automatische S tronic-transmissie met dubbele koppeling.

Nog meer dynamiek: A4 S line edition

De S line edition-uitvoeringen van de Audi A4 Limousine en Avant zetten de dynamiek van de ‘sport’ verder aan met S line en S line exterieur. Dat betekent onder meer standaard 18 inch lichtmetalen velgen, sportief gestylde bumpers (achter met diffuser), dorpelverbreders, een verlaagd sportonderstel, verlichte dorpellijsten en sportstoelen vóór. Die sportiviteit gaat samen met veel luxe: alle extra’s van de Lease edition én het Audi sound system zijn ook inbegrepen. De meerprijs voor de S line edition bedraagt € 2.500 (exclusief eventuele BPM als gevolg van de grotere velgen). En dan is er nog een stap te zetten: de A4 S line black edition heeft alle hiervoor genoemde items en daarnaast onder meer het optiekpakket zwart, in zwart uitgevoerde dorpels, dakspoiler en dakrails (Avant), een twin leder interieur, een afgevlakt sportstuurwiel en het ambiente lichtpakket. De meerprijs voor de S line edition black-uitvoering bedraagt € 4.500 (exclusief eventuele BPM als gevolg van de grotere velgen).

Ook Audi A5 als S line edition met standaard S tronic

De Audi A5 Coupé en Sportback krijgen ook de beschikking over de nieuwe 2,0-liter TFSI-motor met 110 kW/150 pk. Deze A5 35 TFSI is herkenbaar aan de uitlaatpijpen links en rechts. Voor de A5 geldt eveneens dat hij voor een meerprijs van € 2.500 (alleen in combinatie met de ‘sport’) leverbaar is in S line edition-uitvoering en dat de automatische S tronic-transmissie tijdelijk zonder meerprijs is inbegrepen.

De A5 Sportback 35 TFSI S tronic is leverbaar vanaf € 43.540*

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.