Leusden,
21
december
2023
|
11:14
Europe/Amsterdam

Kerstshoppen bij de Audi-dealer: vernieuwde Audi Q4 e-tron nu te rijden

  • Extra power, standaard 77 kWh batterij voor een range tot wel 547 km**
  • Keuze uit drie aantrekkelijke editions: nog meer luxe en veiligheidsvoorzieningen 

De vakantieweek tussen Kerst en Oud & Nieuw heeft dit jaar een extra mooi doel. De vernieuwde Audi Q4 e-tron-modellen staan sinds deze week namelijk bij de Nederlandse dealers. In de nieuwe line-up zorgen elektromotoren met nog meer power voor extra rijplezier. Daarbij is het 77 kWh accupakket, dat goed is voor een range tot wel 547 km**, altijd standaard. Bovendien zijn er nieuwe snellaadmogelijkheden en ook de standaarduitrusting heeft een boost gekregen. Tijd dus voor een uitgebreide kennismaking en proefrit.

Aan de basis van het 2024-gamma staat de Audi Q4 45 e-tron. Hij beschikt over een nieuwe 210 kW/286 pk sterke elektromotor, quattro vierwielaandrijving is een optie. De Q4 55 e-tron heeft een vermogen van liefst 250 kW/340 pk en vertrouwt standaard op quattro. Alle Q4 e-tron-modellen met quattro zijn nu met een snelheid van 175 kW te laden. De versies met achterwielaandrijving kunnen laden met vermogens tot 135 kW. Voor alle modellen geldt dat het opladen van het accupakket van 10-80% onder optimale omstandigheden maar 28 minuten vergt.

Extra luxe 

Ook de standaarduitrusting van de Q4 e-tron heeft een flinke upgrade ondergaan. Audi MMI navigatie plus, Audi connect Navigatie & Entertainment, stoelverwarming en een automatisch openende en vergrendelende achterklep zijn bij elke SUV en Sportback inbegrepen. Een onderscheidende ‘character sound’ (optie) maakt de auto bij lage snelheden goed hoorbaar voor onder andere voetgangers en fietsers. 

Drie editions

Met een keuze uit drie luxe editions maakt Audi maatwerk van elektrisch rijden. De Q4 e-tron edition beschikt al over LED-verlichting, 19 inch lichtmetalen velgen, volautomatische airconditioning, interieur voorverwarming/-ventilatie, een afgevlakt, met leder bekleed multifunctioneel stuur, de Audi smartphone interface, een alarmsysteem, parkeerhulp achter, Lane Departure Warning en Audi Pre sense Front.

De Q4 Advanced edition voegt daar LED Matrix-verlichting, doorlopende LED-verlichting achter, specifieke lichtmetalen velgen, sportstoelen en het lichtpakket met ambienteverlichting aan toe. De Q4 e-tron S edition combineert alle luxe items met sportieve designelementen (S line en S line interieur) en met dynamiek-verhogende features als een sportonderstel, progressive steering en Audi drive select.

Nu te rijden bij de Audi-dealer

De nieuwe Audi Q4 45 e-tron is nu te rijden bij de Audi-dealer en is er als SUV vanaf € 54.835* en als Sportback vanaf € 56.885*. De prijslijst met daarin alle modellen, de precieze uitrustingsdetails en de beschikbare opties is hier te downloaden. 

Alle Q4 e-tron-modellen worden geleverd inclusief twee jaar fabrieksgarantie, acht jaar garantie op de hoogvoltaccu (of maximaal 160.000 km) en tot maximaal 7 jaar onderhoud.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.