Leusden,
25
oktober
2022
|
15:33
Europe/Amsterdam

Ken Block en de Audi S1 Hoonitron vlammen in Las Vegas

  • Wereldpremière nieuwe ‘Electrikhana’ driftvideo 
  • Volledig elektrisch prototype, ontwikkeld en gebouwd door Audi Sport
  • Spectaculaire shoot in Las Vegas met autosporticonen van Audi Tradition

Vandaag heeft driftkoning Ken Block zijn nieuwe, langverwachte Electrikhana-video gepresenteerd, met in de hoofdrol de Audi S1 Hoonitron. Dit volledig elektrische prototype werd speciaal voor dit doel ontwikkeld en gebouwd bij Audi Sport, en is door Audi Design ontworpen en geïnspireerd op een icoon van het merk. Bekijk de nieuwe Electrikhana-video op YouTube.com/thehoonigans

Een drift langs de beroemde Eiffeltoren-replica, een spectaculaire jump vanaf het parkeerdek van een naastgelegen hotel en donuts onder het toeziend oog van Le Mans-legende Tom Kristensen… Ken Block, de Audi S1 Hoonitron en iconen uit de Audi Tradition-collectie gingen er vol voor tijdens een nacht-shoot in Las Vegas. Gedurende enkele dagen domineerde de Amerikaanse ster met de Audi S1 e-tron quattro Hoonitron het gokparadijs in de woestijn in Nevada. Nu is het zover en krijgen de liefhebbers het resultaat te zien. 

“Met de S1 Hoonitron zijn we een voor Audi compleet nieuwe weg ingeslagen”, aldus Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Het was een fantastische uitdaging om een volledig elektrisch prototype te ontwikkelen dat voldoet aan de vereisten van onze partner Ken Block. En mooi om te zien hoe onze merkslogan ‘Voorsprong door Techniek’ hiermee een geheel nieuwe lading krijgt.”

One-of-a-kind

De Audi S1 Hoonitron heeft twee elektromotoren, vierwielaandrijving, vermogen in overvloed, een koolstofvezel chassis en voldoet volledig aan de veiligheidseisen van de FIA, het overkoepelende autosportorgaan. Audi Sport heeft de auto als een ‘one-of-a-kind’ ontwikkeld, exclusief voor Ken Block. Audi Design tekende voor het ontwerp, onder leiding van chief designer Marc Lichte. De auto doet direct denken aan de legendarische Audi Sport quattro S1, waarmee Audi deelnam aan de beroemde Pikes Peak heuvelklim. Tijdens de ontwikkeling van de auto werden Ken Block en zijn team door de diverse afdelingen van Audi nauw betrokken in het hele proces.

Audi Tradition-legends

Naast de S1 Hoonitron zijn er in de nieuwe Electrikhana-video ook gastoptredens weggelegd voor modellen uit de collectie van Audi Tradition. Waaronder de Audi 90 IMSA GTO (1989), de Audi 200 Trans Am (1988), de Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), de Audi quattro Groep B A2 (1984) en de Audi R8 LMP en Audi R18 e-tron quattro Le Mans-auto’s. Over Le Mans gesproken: Tom Kristensen - met negen overwinningen recordwinnaar van de iconische endurance-race - is eveneens kort in de video te zien.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.