Leusden,
10
februari
2022
|
11:43
Europe/Amsterdam

Ken Block drift de Audi RS Q e-tron op sneeuw

Ken Block drift de Audi RS Q e-tron op sneeuw

  • Gymkana-driftkoning achter het stuur van Mattias Ekström’s Dakar-auto
  • RS Q e-tron samen met historische pareltjes van Audi Tradition in actie tijdens de GP Ice Race
Samenvatting

Met Audi Sport-coureur Mattias Ekström als instructeur en navigator op de bijrijdersstoel stuurde driftkoning Ken Block de Audi RS Q e-tron Dakar-auto met startnummer 224 recent over sneeuw en ijs. De demo tijdens de GP Ice Race in Zell am See (Oostenrijk) was het eerste optreden van de elektrische racer sinds zijn succesvolle debuut in de Dakar Rally, en Ken Block liet er bepaald geen gras over groeien.

De Audi RS Q e-tron, waarmee Audi begin dit jaar tijdens de Dakar Rally vier special stages won, bevond zich op de sneeuw- en ijsbaan in Zell am See in goed gezelschap. Audi Tradition bracht ook een Audi quattro A2 Group B rallyauto mee die in 1983 deelnam aan de Rally Finland. Daarnaast lieten ook een DKW F 91 en een DKW Hartmann Formula V de nodige stuifsneeuw opwaaien.

Voor Ken Block was de weekendtrip naar Europa een heus bezoek aan een snoepwinkel. “De ronden in de Audi RS Q e-tron waren een fantastische ervaring, ondanks dat de auto zich waarschijnlijk meer thuisvoelt in de woestijn dan op sneeuw,” verklaarde Block.

Race of Champions

Navigator en instructeur Mattias Ekström was onder de indruk van het debuut van Block. “Hij had maar drie bochten nodig om volledig op snelheid te komen,” aldus de Zweed, die met een negende plaats de meest succesvolle Audi-coureur was tijdens de Dakar Rally 2022. Voor Ekström vormde de ijsrace in Oostenrijk een perfecte voorbereiding op zijn deelname aan de prestigieuze ‘Race of Champions’. Die vond afgelopen weekend plaats in Noord-Zweden, waar Ekström in de halve finale helaas Sébastien Loeb vóór zich moest dulden.

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron: dé ster in Electrikhana

Naast de Audi RS Q e-tron maakte Ken Block in Oostenrijk ook kennis met de rijke autosporthistorie van Audi, en driftte hij de Audi quattro Rallye A2 Groep B over het parcours. Voor de Amerikaan, die als kind al werd geïnspireerd door de rallyauto’s van Audi, was dit een persoonlijk hoogtepunt. “Een geweldig moment dat ik niet snel zal vergeten.” 

Binnenkort gaan er meer momenten als deze volgen. Met de volledig elektrische Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, die Audi als ‘one-off’ exclusief voor Ken Block ontwikkelt en is geïnspireerd op de Audi Sport quattro S1, produceert het Hoonigan-team een video met de titel ‘Electrikhana’. De video wordt de komende maanden gelanceerd, als nieuwste hoofdstuk in de bekende Gymkhana-cyclus.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.