Leusden,
31
juli
2017
|
13:08
Europe/Amsterdam

Internationale topclubs treden aan tijdens Audi Cup

  • Bayern München, Atlético Madrid, Liverpool en Napoli bereiden zich voor op nieuw seizoen tijdens toernooi op 1 en 2 augustus in München
  • Het laatste Audi Cup nieuws via audicup.com en nieuw communicatieplatform Chatbot

Deze week zijn de ogen van de internationale voetbalwereld gericht op München. Daar vindt op 1 en 2 augustus in de Allianz Arena de vijfde editie van de Audi Cup plaats. Als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen treden Bayern München, Atlético Madrid, Liverpool en Napoli daar aan voor een onderlinge prestigestrijd.

Op de eerste toernooidag speelt Atlético Madrid om 17.45 uur tegen Napoli, om 20.30 uur gevolgd door de wedstrijd Liverpool – Bayern München. De volgende dag nemen vervolgens eerst de twee verliezende ploegen het tegen elkaar op voor het brons, waarna ’s avonds de finale wordt gespeeld. Voor beide dagen zijn er nog kaartjes te koop, online op audicup.com of bij het stadion.

Naast deze hoofdwedstrijden staat de fans tijdens de Audi Cup een gevarieerd programma te wachten. Zo kunnen supporters bijvoorbeeld hun eigen voetbalkunsten laten zien op het Audi Intelligence Court. Teams van twee personen kunnen het daar tegen elkaar opnemen op een klein speelveld. Een speciaal tracking systeem houdt de individuele prestatiescores van de spelers bij en vat die aan het einde van de dag samen in een totaalscore. Op basis van een vergelijkbare technologie – de Audi Player Index – kunnen de organisatoren van de Audi Cup gedurende de hoofdwedstrijden ook bepalen welke speler tot Man of the Match wordt uitgeroepen.

Primeur: eerste virtuele race in een voetbalstadion
Tijdens de Audi #SuperQ nemen geselecteerde fans deel aan de eerste virtuele race in een voetbalstadion, waarbij ze het opnemen tegen WK Rallycross kampioen Mattias Ekström. In aanloop naar de Audi Cup heeft de Zweed een richttijd gereden op een echt rallycrosscircuit met zijn 560 pk sterke Audi S1 EKS RX quattro. Die omloop is vervolgens gedigitaliseerd, zodat de deelnemers dankzij virtual reality in de Allianz Arena een poging kunnen wagen om de meester te verslaan.

Nieuw: Chatbot​​
Het toernooi is voor de fans tevens te volgen op audicup.com, waar vele achtergrondverhalen, nieuws en foto’s van het toernooi te vinden zijn. Daarnaast gunt de website hen een interessant kijkje achter de schermen. Bovendien kunnen ze voor het eerst ook via Chatbot informatie ontvangen. Het interactieve communicatieplatform – dat ook via audicup.com toegankelijk is – beantwoordt vragen van gebruikers over de teams en spelers, en verschaft praktische informatie, bijvoorbeeld over de parkeermogelijkheden rondom de Allianz Arena.