Leusden,
30
september
2022
|
16:02
Europe/Amsterdam

In topvorm: Audi A6 S edition Competition

  • De sportiviteit van S line met de luxe en looks van Audi
  • Stijlvolle Competition-accenten voor nog meer onderscheidend vermogen
  • Efficiënte en krachtige 2.0 TFSI in combinatie met S tronic 

Audi breidt de A6-range uit met de S edition Competition-modellen. Deze nieuwe versies zijn in absolute topvorm, niet alleen met het oog op sportiviteit, maar ook op het gebied van looks en luxe. De Audi A6 S edition Competition wordt standaard geleverd als 40 TFSI met een 150 kW/204 pk sterke krachtbron. Ook de prijzen zijn aantrekkelijk. De A6 S edition Competition is er als Limousine vanaf € 65.990* en als Avant vanaf € 69.990*.

De nieuwe Audi A6 S edition Competition-modellen danken hun sportieve uitstraling onder meer aan standaard S line-features als een verlaagd onderstel en dynamisch gelijnde bumpers (voor met grote luchtinlaten, achter met een geïntegreerde diffuser). Het optiekpakket zwart, 19 inch lichtmetalen velgen in grafietgrijs, privacy glass en HD Matrix LED-verlichting zetten daarbij sterke accenten. 

Wel zo sportief: alle luxe 

Ook het interieur staat in het teken van de sportiviteit van S line. De gedeeltelijk met leder beklede sportstoelen zijn elektrisch verstelbaar en het multifunctionele driespaaks sportstuur is met geperforeerd leder bekleed. Van binnen zijn de A6 S edition Competition-versies grotendeels in sportief zwart afgewerkt en zelfs de decoratielijsten van geborsteld mat-aluminium hebben een donkere tint. Dit alles gaat samen met veel luxe. Met het lichtpakket plus inclusief ambienteverlichting is bijvoorbeeld een interieursfeer naar eigen wens te creëren. De Audi virtual cockpit biedt samen met MMI Navigatie plus toegang tot slimme online diensten. Smartphones koppelen is eenvoudig dankzij de Audi smartphone interface. Bovendien raakt het Audi sound system met tien speakers en subwoofer de gevoelige snaar van elke muziekliefhebber. 

Prestatiedrang

Zowel de A6 S edition Competition Limousine als Avant wordt geleverd met de 150 kW/204 pk sterke direct ingespoten 2.0 TFSI turbomotor. Deze efficiënte krachtbron is standaard gekoppeld aan de automatische 7-traps S tronic-transmissie, die dankzij de dubbele koppeling zeer snel en nagenoeg onmerkbaar schakelt. 

Met de A6 S edition Competition introduceert Audi twee zeer sportief geprijsde nieuwe modellen. De Limousine is er vanaf € 65.990*, de prijs van de Avant begint bij € 69.990*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.