Leusden,
07
maart
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

Highlights in de topklasse: e-tron prototype en nieuwe A6

Highlights in de topklasse: e-tron prototype en nieuwe A6

  • Audi A6 in Genève: wereldpremière voor de nieuwe zakenlimousine
  • e-tron prototype blikt vooruit naar de eerste 100% elektrisch aangedreven Audi

Op de autotentoonstelling van Genève zet Audi zet zijn modellenoffensief in de hogere klasse door: na de A8 en A7 presenteert het merk nu de nieuwe A6, een multitalent dat op het gebied van digitalisering, comfort en sportiviteit nieuwe maatstaven zet. Ook onthult Audi in Genève het e-tron prototype. Deze eerste 100% elektrisch aangedreven Audi is een ruime en sportieve SUV met volop comfort én een zeer bruikbare actieradius.

De achtste generatie Audi A6 staat voor een upgrade in de businessclass. De technisch-elegant gestylde limousine valt op door talrijke innovaties en is veelzijdiger dan ooit. Samen met de A8 en A7 is hij een krachtige representant van de nieuwe Audi designtaal. Hij straalt sportieve elegantie, hightech en klasse uit. Het interieur valt op door het volledig digitale bedieningsconcept, dat toonaangevend is in dit segment. Het MMI touch response besturingssysteem met haptische en akoestische feedback maakt een snelle en intuïtieve invoer van gegevens mogelijk. De uitgebreide connectiviteits- en assistentieoplossingen zorgen voor nog meer comfort en veiligheid. Highlights zijn de Parkpilot, de Garagepilot en de adaptieve rijassistent. Deze ondersteunt de berijder met geleiding van de auto in lengte- en dwarsrichting. Hij helpt ook bij smalle rijbanen en op weggedeeltes met werkzaamheden om de auto binnen de lijnen te houden.

A6 dynamisch en wendbaar

De nieuwe A6 is dynamisch als een sportwagen en wendbaar als een compact model. Dynamische vierwielbesturing speelt daarbij een belangrijke rol. Door dit systeem is het stuurgedrag zeer sportief, de rijstabiliteit van hoog niveau en daarbij verkleint het de draaicirkel met maximaal 1,1 meter. Het nieuwe dempingsconcept zorgt voor intensieve en tegelijkertijd verfijnde feedback. De nieuwe A6 is in eerste instantie leverbaar met keus uit twee motoriseringen: de 3.0 TFSI (250 kW/340 pk) of de 3.0 TDI (210 kW/286 pk). Alle motoren zijn uitgerust met met mild-hybrid technologie voor optimaal comfort en maximale efficiency uitgerust. De nieuwe Audi A6 komt in juni op de markt.

100% elektrisch aangedreven SUV: Audi e-tron prototype

Met het e-tron prototype blikt Audi vooruit naar het eerste 100% elektrisch aangedreven model van het merk. Onder de camouflage, die de elektrische aandrijving visualiseert, schuilt een sportieve premium-SUV met plaats voor vijf personen en hun bagage. Ook het comfort is van een topklasse. Dankzij elektrische quattro vierwielaandrijving, de riante actieradius en volop ruimte maakt de e-tron elektrisch rijden mogelijk zonder dat daarvoor compromissen nodig zijn.

De productieversie kan bij snellaadstations met een capaciteit tot 150 kW geladen worden. Zo is de SUV in minder dan 30 minuten klaar voor de volgende etappe. De Audi e-tron komt eind dit jaar op de markt. In aanloop naar de serieproductie worden circa 250 prototypes aan een intensief testprogramma onderworpen. Audi roept het publiek op om foto’s te maken van de prototypes met hun kenmerkende camouflage. De beste foto’s die via social media worden gepost met de hashtag #etron, plaatst Audi op www.e-tron.audi. Hier is ook ander exclusief beeldmateriaal uit Genève te zien.

Meer informatie over de nieuwe Audi A6 en het e-tron prototype is te vinden op: www.audi-mediacenter.com/en/Geneva_2018.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.