Leusden,
01
oktober
2018
|
17:21
Europe/Amsterdam

Hans-Joachim Rothenpieler volgt Peter Mertens op als bestuurslid voor technische ontwikkeling bij AUDI AG

Hans-Joachim Rothenpieler volgt Peter Mertens op als bestuurslid voor technische ontwikkeling bij AUDI AG

  • Gezondheid noopt Peter Mertens te stoppen als lid van Audi Raad van Commissarissen
  • CEO Herbert Diess betreurt terugtreden Mertens
  • Hans-Joachim Rothenpieler volgt Peter Mertens op bij Audi
Samenvatting

Hans-Joachim Rothenpieler wordt lid van de raad van bestuur voor technische ontwikkeling bij AUDI AG. Hij is per 1 november 2018 de opvolger van Peter Mertens, die deze functie sinds 1 mei 2017 bekleedde. Mertens had de Raad van Toezicht van Audi gevraagd om hem vanwege gezondheidsredenen te ontheffen van zijn taken. 

Volkswagen CEO en Audi Raad van Commissarissen Voorzitter Herbert Diess betreurt het ten zeerste dat Mertens terugtreedt uit de Raad van Bestuur. “We respecteren de redenen die hebben geleid tot zijn beslissing en wensen hem een volledig herstel toe.”

Onder leiding van Peter Mertens is Audi de afgelopen zestien maanden een alomvattende transformatie gestart bij de technische ontwikkelingen voor de toekomst. “Dit vereist een hoge mate van concentratie, die ik in mijn situatie niet volledig heb. Mijn gezondheid en mijn gezin hebben de komende periode voorrang. Ik bedank iedereen bij Audi voor hun inzet, hun steun en de geweldige samenwerking die ik in deze tijd heb mogen ervaren.”

Volgens Peter Mosch, voorzitter van de Algemene Ondernemingsraad en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van AUDI AG, moet Hans-Joachim Rothenpieler nu doorgaan met de consistente focus van de structuren en processen van de technische ontwikkeling van Audi. “Op deze manier zal Audi het technologische speerpunt van de Volkswagen Group blijven en normen blijven stellen voor de allernieuwste autotechnologieën.”

Hans-Joachim Rothenpieler is sinds 1986 werkzaam bij de Volkswagen Group. Hij was onder meer Head of Vehicle Development bij ŠKODA, lid van de Raad van Bestuur voor technische ontwikkeling bij Bentley en lid van de Raad van Bestuur voor Ontwikkeling bij Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds 2016 is Rothenpieler hoofd Group Quality Management bij Volkswagen.