Leusden,
09
november
2016
|
11:45
Europe/Amsterdam

Gouden Stuurwiel voor Audi Q2 en Audi A5 Coupé

  • Audi Q2 wint in ‘Compacte SUV’ klasse
  • Overwinning Audi A5 Coupé in ‘Sportwagen’ categorie
  • Audi met 27 awards grootste winnaar in Gouden Stuurwiel-verkiezing

De Audi Q2 en Audi A5 Coupé hebben allebei een belangrijke Gouden Stuurwiel award gewonnen. Audi won in respectievelijk de klasse van de ‘Compacte SUV’ en ‘Sportwagen’. Lezers van het Duitse magazine ‘Auto Bild’ en de Duitse krant ‘Bild am Sonntag’ kozen samen met een internationale jury van redacteuren, coureurs, designers, beroemdheden en autoliefhebbers de beste nieuwe auto’s van het jaar.

‘Auto Bild’ en ‘Bild am Sonntag’ organiseren de Gouden Stuurwiel verkiezing al sinds 1976. Dit jaar werden 36 auto’s beoordeeld in zes categorieën. De winst voor de Audi Q2 en Audi A5 Coupé betekent voor Audi de 26e en 27e Gouden Stuurwiel awards, een ongeëvenaarde prestatie. “Het succes van onze modellen in één van de belangrijkste autoverkiezingen in onze industrie onderstreept de aantrekkingskracht van de vele nieuwe modellen die deel uitmaken van ons modeloffensief,” verklaart Rupert Stadler, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG.

Van Q tot Gran Turismo
De Audi Q2 won overtuigend in de ‘Compacte SUV’ klasse. De Q2 combineert moderne, extravagante styling met state-of-the-art technologie, compacte afmetingen en sportiviteit. Hij onderstreept bovendien dat de uitbreiding van Audi’s Q-familie een belangrijk onderdeel is van de groeistrategie van het merk, waarbij de Audi Q2 in deze klasse een nieuwe groep kopers naar het merk trekt.

De nieuwe Audi A5 Coupé zegevierde in de ‘Sportwagen’ categorie. De coupé is Audi’s nieuwe Gran Turismo en vormt een uitgebalanceerde mix van een sportwagen en een elegante coupé. De Gouden Stuurwiel award vormt voor Audi het bewijs dat de nieuwe Audi A5 Coupé een waardig opvolger is voor zijn succesvolle voorganger.