Leusden,
15
juli
2019
|
00:40
Europe/Amsterdam

Frijns wint, Audi eindigt als 2e in merkenstrijd

Frijns wint, Audi eindigt als 2e in merkenstrijd

  • Nederlandse Audi-fabriekscoureur beëindigt pechreeks met tweede zege
  • Lucas di Grassi derde in eindstand Formule E
  • Audi Sport Team Abt Schaeffler tweede in teamkampioenschap
Samenvatting

De Nederlandse Audi-fabrieksrijder Robin Frijns had sinds zijn overwinning in de Formule E-race in Parijs eind april geen punt meer gescoord en was behoorlijk gefrustreerd over de pechreeks die hij doormaakte. In de laatste race van het seizoen op het stratencircuit van New York leverde hij echter een grandioze prestatie door met twee spectaculaire acties van de derde naar de eerste plaats te rijden en vervolgens zijn tweede overwinning in de serie binnen te halen. “Dit maakt alles weer goed, een geweldig gevoel”, straalde Frijns na afloop.

Met de tweede tijd in de kwalificatie had Frijns zich al een goede uitgangspositie verschaft voor succes in de slotwedstrijd van het seizoen. Bij de start verloor hij een plek, maar met twee gedurfde acties aan het einde van het rechte stuk van start en finish pakte Frijns binnen korte tijd de twee concurrenten voor hem. “Het heeft geen zin om er lang achter te blijven hangen, als er een kans is, dan moet je die gewoon pakken”, zei hij naderhand stellig.

Vier podiums, inclusief 2 zeges

Zo veroverde hij de leiding, bouwde snel een flinke voorsprong op en reed vervolgens de tweede Formule E-zege uit zijn carrière naar huis. “Ik was nog wel even benauwd dat er niks kapot zou gaan, zoals dat in de afgelopen races telkens het geval was. Nu bleef gelukkig alles heel. Het is mooi het seizoen op een positieve manier af te sluiten!” Voor Frijns was het dit seizoen zijn vierde podiumplaats na zijn zege in Parijs en top-drie-resultaten in Marrakesj en Hongkong. Met zijn succes in New York hielp Frijns zijn team Envision Virgin Racing, het officiële klantenteam van Audi Sport in de Formule E, aan de derde plaats in de eindstand van het teamkampioenschap.

Ups en downs

De Braziliaanse Audi-coureur Lucas di Grassi bleef nog tot in de laatste race in de strijd om de rijderstitel in het Formule E-kampioenschap, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats in de eindstand. Het Audi Sport Team Abt Schaeffler sloot het seizoen af als tweede in het teamklassement. “We hadden een spectaculair seizoen met ups en downs. We bleven tot het einde toe in de strijd, maar uiteindelijk waren anderen ditmaal net iets sterker. Dat maakt ons des te gemotiveerder voor het nieuwe seizoen, waarnaar we nu alweer uitkijken”, zei Audi-sportdirecteur Dieter Gass.

Volgende afspraak: DTM Assen

Voor Robin Frijns staat komend weekeinde al het volgende evenement op het programma, want dan komt hij met zijn Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Abt Sportsline in actie tijdens de beide DTM-races op het TT-Circuit in Assen. “Ik heb nu de opgaande lijn te pakken, laten we dat daar maar doorzetten”, lacht hij. Voorafgaand aan het evenement neemt Frijns op donderdag vanaf 17.00 uur al deel aan een promotieactie met raceauto’s op een speciaal afgezet parcours in het centrum van Assen.