Leusden,
14
juli
2019
|
23:28
Europe/Amsterdam

Frijns steelt show in New York en wint race 2

Frijns steelt show in New York en wint race 2

Samenvatting

Robin Frijns stal vandaag met een galavoorstelling de show bij de slotrace van de Formule E, ’s werelds eerste volledig elektrische raceserie. De Limburger vloog door de straten van New York en won de tweede race van dit weekend met ruime voorsprong. Daarmee sloot hij het seizoen met een grote glimlach en als vierde af; zijn team Envision Virgin Racing eindigde als derde bij de merken. Jean-Eric Vergne prolongeerde zijn titel.

Hij vroeg zich de laatste races voorafgaand aan de start in de auto wel eens af wat hem nu weer te wachten zou staan. Robin Frijns scoorde vier ePrix’ op rij, inclusief afgelopen zaterdag in New York, door technische problemen en domme pech geen enkel punt. Het kostte hem een gooi naar de titel, terwijl hij eind mei na zijn overwinning in Parijs het kampioenschap nog leidde.

Vakmanschap

Bij de apotheose in de Amerikaanse metropool stond er geen maat op Frijns, die vanaf de tweede plaats was vertrokken en met een paar gedurfde inhaalmanoeuvres zijn vakmanschap etaleerde. De coureur van Envision Virgin Racing, Audi’s klantenteam, zette eerst Sebastien Buemi met een brutale inhaalactie te kijk. Halverwege de race moest ook raceleider Alex Sims het antwoord schuldig blijven op een meesterlijke manoeuvre van de ontketende Limburger.

“Ik wilde het seizoen op een positieve manier afsluiten”, zei Frijns, “en dat is gelukt. De laatste punten die ik scoorde, waren in Parijs. We hebben de afgelopen tijd zoveel problemen gehad, niets leek te werken. Het team was een beetje down, ik ook. Ik ben blij dat ik het team op deze manier iets terug heb kunnen geven. Dit wilde ik zo graag, het is een grote opluchting.”