Leusden,
14
juli
2019
|
00:00
Europe/Amsterdam

Formule E New York: opnieuw pech voor Frijns, titelstrijd nog niet beslist

Formule E New York: opnieuw pech voor Frijns

Samenvatting

Robin Frijns is het zicht op de titel in de Formule E bij de voorlaatste ePrix van dit seizoen in New York definitief kwijtgeraakt. De Limburger viel halverwege uit en bleef na Monaco, Berlijn en Bern voor de vierde keer op een rij puntloos. Sebastien Buemi won de turbulente race. 

Veel geloof in de titel had Frijns voorafgaand aan de twee slotnummers in New York al niet meer. Zijn achterstand van 49 punten op klassementsleider Jean-Eric Vergne was theoretisch nog te overbruggen, maar realistisch gezien volgens hem ‘geen echt thema’ meer. Een matige kwalificatie (negende) maakte het er ook niet beter op.

De Limburger heeft zijn zinnen in de Amerikaanse metropool gezet op een eindklassering in de top-3, zowel individueel als met zijn team Envision Virgin Racing. Om dat doel te bereiken is een puntenrijke tweede voorstelling van zowel Frijns als Audi’s klantenteam op zondag noodzakelijk, want teamgenoot Sam Bird scoorde door een tijdstraf van tien seconden slechts vier punten. “Vanaf de start hadden we een elektronisch probleem”, aldus Frijns. “De auto functioneerde niet zoals het hoort, en hield er uiteindelijk mee op.”

De voorlaatste ePrix van dit seizoen was onder een brandende zon een aaneenschakeling van actie, vol incidenten en schade. Vergne slaagde er niet in zijn comfortabele voorsprong om te zetten in een titel, waardoor de ontknoping morgen in het slotnummer zal vallen. Lucas di Grassi (Audi Sport) is in het gevecht om de kroon zijn voornaamste uitdager.