Leusden,
06
maart
2018
|
11:10
Europe/Amsterdam

Formule E: Audi e-tron FE05 klaar voor eerste tests

Formule E: e-tron FE05 klaar voor eerste tests

  • Head of Audi Motorsport Dieter Gass: “Racetechnologie onderstreept snelle vooruitgang in ontwikkeling e-mobility”
  • Tests nieuwe e-racer starten deze lente
  • Audi boekt eerste Formule E-zege van 2017/2018 in Mexico

Het Formule E-seizoen 2017/2018 is in volle gang, met afgelopen weekend in Mexico Stad de eerste zege voor Audi. Tegelijkertijd is het merk nu al druk doende met de nabije toekomst van de elektrische raceklasse. Op de thuisbasis Neuburg is Audi reeds begonnen met de ontwikkeling van de racer voor volgend seizoen. De eerste tests met de nieuwe Audi e-tron FE05 voor seizoen 5 (2018/2019) staan inmiddels gepland.

Het futuristische design van de tweede-generatie Formule E-auto van Audi is spraakmakend. “Niet louter ontwerptechnisch, maar ook op technologisch vlak onderstreept deze nieuwe auto de snelle vooruitgang in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit,” verklaart Head of Audi Motorsport Dieter Gass. Audi’s nieuwe elektrische raceauto draait deze lente zijn eerste circuitronden.

Dankzij een nog krachtigere batterij en een verbeterde efficiency wordt de actieradius van de Formule E-raceauto verdubbeld. Als gevolg daarvan is het wisselen van auto halverwege de race volgend seizoen niet langer nodig. Aanvullend heeft de Audi e-tron FE05 een motor met duidelijk meer vermogen dan zijn voorganger. “We waren allen aangenaam verrast met de looks van de nieuwe Formule E-auto,” aldus Allan McNish, Team Principal van Audi Sport ABT Schaeffler. “Hij ziet er fantastisch uit, vooral in de Audi kleurstelling. Net zo indrukwekkend is de technologie onderhuids. Ook hier maakt de Gen-2 auto een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de huidige, eerste-generatie Formule E-auto.”

De tweede generatie van Audi’s Formule E-racer werd vandaag door de FIA onthuld tijdens de Autoshow van Genève. Op de stand van Audi is tevens de kampioenschapsauto van Lucas di Grassi te zien, waarmee hij het Formule E-seizoen 2016/2017 won.

Winst in Mexico Stad

Audi’s vizier is uiteraard niet alleen op de toekomst gericht, maar het huidige seizoen heeft ook de volle focus. Afgelopen weekend reed Daniel Abt in Mexico Stad Audi’s eerste Formule E-overwinning van dit seizoen de boeken in met de e-tron FE04.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.