Leusden,
15
januari
2021
|
13:52
Europe/Amsterdam

Extra snelle laadoptie voor Audi e-tron

Extra snelle laadoptie voor Audi e-tron

  • Nieuwe 22 kW on-board lader voor extra snel thuis en onderweg laden 
  • Twee keer zo snel weer op weg na een laadbeurt
  • Nu leverbaar voor e-tron 55, vanaf medio dit jaar ook voor e-tron 50 en e-tron S
Samenvatting

Sinds zijn introductie behoort de succesvolle Audi e-tron al tot de snelst ladende elektrische auto’s op de markt. Dat snel nog sneller kan, onderstreept Audi nu met de beschikbaarheid van de nieuwe 22 kW on-board lader voor de Audi e-tron 55 en e-tron Sportback 55.

Snelladen via gelijkstroom (DC) was altijd al een ijzersterk punt van de Audi e-tron. Nu maakt Audi ook het nog sneller opladen van de e-tron mogelijk via wisselstroom (AC), voor thuis of onderweg. Per direct zijn de e-tron 55 en e-tron Sportback 55 namelijk leverbaar met een tweede, optionele on-board lader die de laadcapaciteit verdubbelt van 11 kW tot maximaal 22 kW bij laadpunten die daarvoor geschikt zijn. Daarmee is de e-tron nu twee keer zo snel weer op weg na een laadbeurt. De standaard mode 3 laadkabel die met de auto wordt meegeleverd, en waarmee alle e-tron-modellen bij publieke laadpunten kunnen laden, is reeds voorbereid om met deze nieuwe laadcapaciteit van 22 kW te kunnen laden.

De Audi e-tron en e-tron Sportback 55 zijn per direct te bestellen met de nieuwe 22 kW on-board lader. De meerprijs voor deze optie bedraagt € 2.009,-. Medio dit jaar wordt de nieuwe on-board lader als optie ook beschikbaar voor de e-tron 50- en e-tron S-modellen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.