Leusden,
05
december
2018
|
21:01
Europe/Amsterdam

Emissievrij door de groenste stad: Audi e-tron in actie

Emissievrij door de groenste stad: Audi e-tron in actie

  • Passend decor voor live kennismaking met de e-tron
  • Masdar City: slim en duurzaam, voorbeeld voor de stad van toekomst
  • Veelzijdige allrounder: Audi e-tron op elke ondergrond in zijn element
Samenvatting

Om de vakpers kennis te laten maken met de nieuwe e-tron, koos Audi voor een bijzonder decor en vertrekpunt: Masdar City in Abu Dhabi. Dat is niet toevallig: de stad geldt als één van de groenste ter wereld.

De Audi e-tron koppelt efficiency, prestaties en rust aan rijplezier zonder uitstoot van schadelijke gassen. Daarmee én door zijn productie in de CO2-neutrale fabriek in Brussel is hij klaar voor een nieuw tijdperk.

Stad van de toekomst

Met slimme, duurzame oplossingen op het gebied van onder meer waterefficiency, afvalmanagement en mobiliteit is Masdar City een ‘low carbon community’, die geldt als voorbeeld voor de stad van de toekomst. Emissievrije mobiliteit is daarbij cruciaal. Dat maakte Masdar tot de perfecte startplek voor het e-tron event. Hier en op snelwegen van Abu Dhabi konden journalisten kennis maken met het slimme energieterugwinsysteem van de e-tron. Daarbij fungeren de elektromotoren bij zo’n 90% van alle afremacties als generatoren. Zo verzorgt het systeem tot wel 30% van de totale actieradius van de e-tron. Audi is de eerste fabrikant die dit toepast in een elektrisch aangedreven model.

Dynamiek – op elke ondergrond

Met zandwegen en bergachtig terrein bood Abu Dhabi ook volop mogelijkheden om ‘electric quattro’ te beproeven. Deze elektrische vierwielaandrijving maakt een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht mogelijk. Tegelijkertijd werkt het samen met een groot aantal assistentiesystemen waaronder het viertraps ESC (electronic stabilization control) en Audi drive select. Hiermee kan de bestuurder een keuze maken uit diverse rijmodi. Afhankelijk daarvan worden diverse karakteristieken, waaronder die van de standaard luchtvering aangepast. In zwaar terrein maakt de luchtvering het ook mogelijk om de carrosserie 50 mm ‘hoger te zetten’. Op de snelweg wordt de hoogte automatisch met 26 mm verlaagd voor minder luchtweerstand. Dat is tekenend voor de veelzijdigheid die de e-tron bij zijn presentatie in Abu Dhabi toonde: hij is er om heel ontspannen lange ritten mee af te leggen, hij biedt volop dynamiek als de bestuurder daarom vraagt en hij is uitermate capabel als de omstandigheden moeilijk(er) worden. Een echte allrounder dus.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.