Leusden,
30
juli
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Elke dag in topvorm: nieuwe Audi RS 3 nu te bestellen

Elke dag in topvorm: nieuwe Audi RS 3 nu te bestellen

  • Pure sportiviteit: 294 kW/400 pk sterke vijfcilinder, unieke RS torque splitter
  • RS look & feel: krachtig, sportief en digitaal
  • Audi RS 3 Sportback is er vanaf € 92.607*, leverbaar vanaf komende herfst
Samenvatting

Met hun prestatiegerichte design, een 294 kW/400 pk sterke vijfcilindermotor en de unieke RS torque splitter staan de nieuwe RS 3 Sportback en RS 3 Limousine voor puur rijplezier, iedere dag weer. Ook het gedigitaliseerde interieur ademt de RS-typische sportiviteit. De nieuwe topsporters zijn nu te bestellen bij de Audi Sport dealer. De RS 3 Sportback is leverbaar vanaf € 92.607* en de RS 3 Limousine vanaf € 93.255*.

De vijfcilinder 2.5 TFSI is in de nieuwe RS 3-modellen de drijvende kracht achter pure sportiviteit. Vergezeld van een unieke sound levert hij een vermogen van 294 kW/400 pk. In combinatie met quattro vierwielaandrijving is een acceleratie van 0-100 km/h in 3,8 s mogelijk. De topsnelheid bedraagt 250 km/h (280 of 290 km/h met optionele upgrades). Naast het RS sportonderstel en het nieuwe highperformance remsysteem is de nieuwe RS torque splitter een belangrijke factor in de rijbeleving. Hiermee is de aandrijfkracht namelijk volledig variabel over de achterwielen te verdelen. Zo kan de RS torque splitter onderstuur voorkomen. Op het circuit maakt hij zelfs gecontroleerde drifts mogelijk. De nieuwe RS 3-modellen zijn desgewenst, als optie, leverbaar met semi-slick banden. Deze zijn voor het circuit ontwikkeld, maar zijn ook toegelaten voor gebruik op de openbare weg.

RS look & feel

De nieuwe RS 3-modellen stralen de typische RS-sportiviteit uit met grote luchtopeningen, verbrede wielkasten met 19 inch lichtmetalen velgen, de honingraatgrille en de ovale uitlaatpijpen van het RS Sport uitlaatsysteem. Het interieur met RS sportstoelen, afgevlakt driespaaks RS Sport stuur en carbon accenten is sportief en digitaal. De standaard 12,3 inch Audi virtual cockpit heeft een specifieke RS-weergave. Bij handmatig schakelen wordt het toerental in de vorm van een balk weergegeven. De kleur ervan verandert bij het accelereren van groen naar geel en vervolgens naar rood. Dit helpt bij het kiezen van het optimale schakelmoment. De standaarduitrusting van beide modellen is zeer compleet. Met optiepakketten voor het exterieur, designpakketten voor het interieur én met individuele opties is een RS 3 aan te passen aan vele individuele wensen.

Nu te configureren en te bestellen, levering deze herfst

Geïnteresseerden en liefhebbers kunnen de nieuwe Audi RS 3 Sportback en Limousine nu al tot in detail configureren op Audi.nl. De nieuwe topsporters zijn met ingang van vandaag te bestellen bij de Nederlandse Audi Sport-dealers. De RS 3 Sportback is leverbaar vanaf € 92.607* en de RS 3 Limousine vanaf € 93.255*. De levering start in de herfst van dit jaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.