Leusden,
22
september
2022
|
14:06
Europe/Amsterdam

Eerste zware beproeving voor Audi RS Q e-tron E2 in Marokko

  • 4.218 testkilometers in negen dagen
  • Eerste serieuze rally: Marokko Rally van 1 t/m 6 oktober
Samenvatting

Audi Sport heeft de Audi RS Q e-tron E2 voorbereid op zijn eerste officiële rally tijdens een uitgebreide test in Marokko. In totaal werd Audi’s Dakar-contender negen dagen lang onder zware omstandigheden beproefd, in ruw terrein en bij temperaturen rond de 40 graden Celsius. In die periode legde de RS Q e-tron E2 liefst 4.218 testkilometers af. Alle zes coureurs en navigators - Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger en Carlos Sainz/Lucas Cruz – kregen ‘airtime’ in de nieuwe auto.

“Ons plan was om negen dagen lang te testen, zodat elke coureur en navigator drie dagen met de auto kon werken”, verklaart Arnau Niubó Bosch, projectleider Track Operations. “We hadden twee hoofddoelen: de nieuwe Dakar-auto verder doorontwikkelen en de teams vertrouwd maken met de nieuwe technologieën. De gewichtsvermindering creëert nieuwe mogelijkheden voor de setup van de ophanging. We gaan de goede kant op. Ook de elektrische aandrijving met alle daaraan gekoppelde systemen werkt soepeler dan tijdens de test een jaar geleden.”

Verbetering op alle fronten

De Audi Sport-rijders en -navigators zijn positief verrast door het lagere gewicht van de elektrisch aangedreven auto. “Niet alleen het gewicht is gunstiger, maar ook de verdeling ervan”, aldus Carlos Sainz. “Als gevolg daarvan drift de auto minder, voelt hij wendbaarder aan en is hij gemakkelijker te besturen.” Stéphane Peterhansel bevestigt die indruk: “Als we door lange, snelle bochten rijden, zijn er minder dwarskrachten. Het is dus veel gemakkelijker om aan de binnenkant van een bocht te blijven. Daarbij is onze zitpositie beter dan voorheen.” De derde coureur van het team - Mattias Ekström, die na een succesvolle carrière op het circuit en in de rallycross nog steeds een nieuwkomer is in offroad-rally – profiteert maximaal van de kennis van zijn twee teamgenoten. “De ervaring van Carlos en Stéphane helpt ons enorm bij de setup van de auto”, vertelt Ekström. “Het gaat niet om rondetijden zoals op het circuit, maar om een ​​voorspelbare auto. Naast het lagere gewicht is ook de verbeterde aerodynamica duidelijk voelbaar, vooral op hogere snelheden.”

Marokko Rally: ideale voorbereiding op Dakar Rally

Audi Sport legde in Marokko in totaal 4.218 kilometer af. Gecombineerd met de eerdere tests in Europa staat de teller van de Audi RS Q e-tron E2 daarmee inmiddels op een totale testafstand van 6.424 kilometer. Over minder dan twee weken neemt het team van 1 tot en met 6 oktober deel aan de Marokko Rally in het zuidwesten van het land. Vanwege het gevarieerde terrein wordt deze rally beschouwd als het ideale event ter voorbereiding op de Dakar Rally.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.