Leusden,
06
mei
2018
|
19:18
Europe/Amsterdam

Eerste DTM-weekeinde voor Audi-coureur Robin Frijns

  • Eerste Nederlander in DTM sinds 2011
  • Nederlandse Audi-rijder voert twee ronden lang veld aan
  • Mike Rockenfeller tweede in spectaculairste DTM-race sinds tijden

Op de Hockenheimring Baden-Württemberg reed Audi-coureur Robin Frijns zijn eerste beide races in de DTM. Daarmee stond er voor het eerst sinds 2011 weer eens een Nederlander aan de start in de prestigieuze Duitse toerwagenserie, die medio juli ook te gast is op Circuit Zandvoort.

“Een weekeinde waarin ik veel waardevolle ervaring heb opgedaan”, sprak Robin Frijns na afloop van de beide races, die onder zomerse omstandigheden op het Duitse Grand Prix-circuit verreden werden. In de race op zaterdag hadden alle Audi-rijders de nodige problemen, titelverdediger René Rast was de best geklasseerde coureur met een RS 5 DTM op de negende plaats. Frijns sloot de race als 18eaf.

Twee ronden lang voorop

Op zondag ging het aanmerkelijk beter en Frijns richtte zich op een positie in de top tien, waarmee hij zijn eerste punten zou hebben gescoord. “We hadden uitgerekend dat ik na de pitstop ergens rond de achtste plaats weer in de race zou komen”, zei Frijns. “Helaas klemde een wiel bij de pitstop, waardoor ik teveel tijd verloor.” Zo eindigde de Limburger als twaalfde. Wel voerde hij tussentijds twee ronden lang het veld aan.

Oud-kampioen Mike Rockenfeller veroverde in de laatste ronde de tweede plaats en zorgde zo voor het beste Audi-resultaat van het weekeinde. De wedstrijd op zondag gaat de boeken in als een van de spectaculairste DTM-races aller tijden met tal van positiewisselingen en adembenemende duels. Voor Audi stond het weekeinde ook in het teken van het afscheid van tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström, die voor het laatst tijdens een DTM-evenement uitkwam. Met spectaculaire donuts zei Ekström zijn fans vaarwel.