Leusden,
04
mei
2022
|
17:33
Europe/Amsterdam

Dubbele première: Audi en Ducati samen op pad

Dubbele première: Audi en Ducati samen op pad

  • Audi RS Q e-tron en Ducati DesertX maken indruk op Sardinië 
Samenvatting

Audi en Ducati beleefden samen een unieke primeur. Voor het eerst konden autosportjournalisten rijden met zowel de nieuwe DesertX als de RS Q e-tron. De designers van beide merken hebben een onmiskenbare, gelijkende look voor motorfiets én auto gecreëerd.

Ducati betreedt met de DesertX voor het eerst het offroad-segment. Met zijn krachtige Testastretta-motor, royale bodemvrijheid en lange veerwegen kan het nieuwe model elke helling met gemak aan en maakt hij tegelijkertijd indruk op verharde wegen. 

De zwart-grijs-rood kleurstelling van de DesertX is geïnspireerd op die van de Audi RS Q e-tron. Het prototype van deze Dakar-rallyauto staat voor pure efficiency. De innovatieve elektrische aandrijving van de RS Q e-tron - met hoogspanningsaccu's en energieomvormer - verlegt de grenzen van wat mogelijk is. Hij maakte tijdens zijn debuut in de Dakar Rally in januari en direct indruk met vier ritzeges. In maart behaalde Audi’s woestijnracer zijn eerste ‘overall’ overwinning tijdens de Abu Dhabi Desert Challenge.
 

Danilo Petrucci, die voor Ducati rijdt in de MotoAmerica Superbike Series, reed tijdens het event op Sardinië ook een rondje mee met Carlos Sainz in de Audi. Hij was zeer onder de indruk: "Het is een droom die uitkomt, want als kind was ik al fan van Sainz", aldus de Italiaan. “Je kunt het gevoel in de cockpit niet beschrijven. Ik had niet verwacht dat de RS Q e-tron zo snel zou zijn. 

Historische prestaties met technologie van de toekomst

Team Audi Sport won tijdens de recente Dakar Rally met de RS Q e-tron in totaal vier etappes en behaalde 14 podiumplaatsen in de dagelijkse klassementen. De historische overwinning van Carlos Sainz met de Audi RS Q e-tron op de derde dag onderstreept het potentieel van geëlektrificeerd rallyrijden. De racer wordt op basis van de tijdens de Dakar Rally opgedane ervaringen doorontwikkeld om tijdens toekomstige rallies nóg beter te presteren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.