Leusden,
23
juli
2021
|
09:41
Europe/Amsterdam

Digitale wereldpremière: Audi toont RS Q e-tron voor de Dakar Rally

Digitale wereldpremière: Audi toont RS Q e-tron voor de Dakar Rally

Samenvatting

Bijna een jaar na het oorspronkelijke concept idee is Audi Sport gestart met het testen van de Audi RS Q e-tron. Met dit innovatieve elektroprototype neemt Audi in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally.

De deelname is uniek: Audi wil als eerste autofabrikant een geëlektrificeerde aandrijflijn met een krachtige hoogvoltageaccu inzetten die, indien nodig, tijdens het rijden door een energie-omvormer met een efficiënte TFSI-motor is op te laden. Audi strijdt tijdens Dakar tegen conventioneel aangedreven concurrenten en gaat in een van 's werelds zwaarste rally's voor de algehele overwinning.

Wereldpremière 

De digitale onthulling start vrijdag 23 juli om 13.00 uur en is te bekijken via de volgende link: https://www.audi-mediacenter.com/en/audimediatv 

De Noorse TV host Molly Pettit leidt je door de digitale presentatie, waarin Julius Seebach van Audi Sport GmbH en zijn team je kennis laat maken met een van de technologisch meest geavanceerde voertuigen die Audi Sport ooit voor de autosport heeft ontwikkeld.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.